Acasa Honda Honda vrea sa lanseze o masina hibrida de tip Plug-In si un automobil 100% electric

Honda vrea sa lanseze o masina hibrida de tip Plug-In si un automobil 100% electric

de Adrian Mitrea

Honda 3R-C (sursa - Honda)

Constructorul auto japonez Honda vrea sa lanseze in 2012 o masina hibrida de tip Plug-In, precum si un automobil 100% electric, transmite Reuters, citand publicatia de business japoneza Nikkei.

Masinile hibride de tip Plug-In sunt reincarcabile la priza si pot parcurge un numar relativ redus de kilometri folosind exclusiv propulsie electrica. Pentru distante mai lungi este activat un motor cu ardere interna, care fie pune el insusi rotile in miscare, fie actioneaza pe post de generator pentru a furniza energie electrica motoarelor electrice de propulsie ale automobilului.

Honda se asteapta ca masina sa de tip Plug-In sa aiba o autonomie de cel putin 60 de kilometri, fiind astfel mai eficient decat rivalul Toyota Prius.

Aceste informatii aparute in presa japoneza au venit cu putin timp inainte ca Honda sa anunte un program pilot ce se va desfasura in Japonia, care va verifica viabilitatea propulsiei electrice. Concret, Honda va testa, in regiunile Kumamoto si Saitama din Japonia, masini 100% electrice, hibride de tip Plug-In, scutere electrice, precum si tehnologii de producere curata a energiei electrice (statii eoliene).

De asemenea, Honda spune ca se va reorienta spre automobile mai mici, conformandu-se astfel schimbarii de comportament a clientilor survenita in ultimii ani.

Toti constructorii auto de calibru mondial par sa imbratiseze ideea masinii electrice, dar Honda nu este unul dintre cei mai mari fani ai acestei directii, desi a prezentat chiar un concept 100% electric (Honda EV-N).

„Nu avem incredere in afacerea cu masini electrice. (…) Punem la indoiala faptul ca posibilii cumparatori vor accepta gandul suparator al autonomiei limitate si al faptului ca incarcarea dureaza mult”, a declarat in urma cu cateva luni directorul de cercetare al Honda, Tomohiko Kawanable, citat de Automotive News Europe (ANE). El a precizat ca Honda face cercetare in domeniul propulsiei electrice, dar ca nu recomanda cu caldura masinile astfel propulsate.

Lasa un comentariu