Acasa BMW FOTO: Asa arata noul BMW X3. Masina vine in Romania in toamna

FOTO: Asa arata noul BMW X3. Masina vine in Romania in toamna

de Adrian Mitrea

Noul BMW X3 (sursa - BMW)

BMW a publicat joi, 15 iulie, primele fotografii oficiale cu noua generatie a SAV-ului (Sports Activity Vehicle) X3, model ce va fi prezentat fizic la Salonul Auto de la Paris, in octombrie, si va fi lansat in Romania in aceeasi perioada.

BMW X3 a ajuns acum la a doua generatie. Prima a fost lansata in a doua parte a anului 2003 si de atunci a suferit permanent imbunatatiri minore. Singura schimbare vizibila a avut loc in 2007, odata cu facelift-ul.

click aici pentru galeria foto

Noul BMW X3 dispune de cutie de viteze automata cu opt trepte si de functie Stop & Start, care opreste automat motorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate si la apasarea ambreiajului la vehiculele cu transimisii manuale), a anuntat BMW.

Tractiunea integrala este standard, iar masina poate fi echipata optional cu o suspensie adaptiva, la fel ca modelele Seria 5 GT si Seria 5. Noul X3 este astfel primul model din familia X de la BMW care este echipat cu suspensie adaptiva. In plus, noul X3 este si primul model X cu directie 100% electrica.

De asemenea, noul BMW X3 are head-up display (tehnologie care proiecteaza o holograma a indicatorului de viteza pe parbriz, pentru ca seferul sa nu-si abata privirea de la drum), conexiune la internet si camere de luat vederi ce compun o imagine de sus, de jur imprejurul masinii.

X3 a crescut considerabil in dimensiuni, apropiindu-se de cotele primei generatii X5, pentru a se diferentia mai puternic de X1.

Pentru inceput, la lansare, noul X3 va fi disponibil cu doua motorizari, ambele Euro 5 (taxa pe poluare zero lei in Romania):

  • xDrive20d, motor turbo diesel cu patru cilindri in linie, care dezvolta 184 Cai Putere (CP) la 4.000 de rotatii pe minut (rpm) si un cuplu maxim de 380 Newton-metru (Nm) intre 1.750 si 2.750 rpm. Cu acest motor, X3 accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora (km/h) in 8,5 secunde, viteza maxima fiind de 210 km/h. Consumul mediu de carburant este de 5,6 litri de motorina pentru 100 de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 149 de grame pe kilometru
  • xDrive35i, motor turbo pe benzina cu sase cilindri in linie, care dezvolta 306 CP la 5.800 rpm si un cuplu maxim de 400 Nm la 1.300 rpm. Cu acest propulsor, noul X3 ajunge la prima suta in 5,7 secunde, iar viteza de top este 245 km/h. Consumul mediu este de 8,8 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon masoara 204 grame pe kilometru.

Noul BMW X3 (sursa - BMW)

Lasa un comentariu