Acasa Ford Seful proiectului Focus paraseste Ford si merge sa construiasca iahturi

Seful proiectului Focus paraseste Ford si merge sa construiasca iahturi

de Costea Arsene

Ford Focus 2011 (sursa - Ford)

Persoana responsabila de proiectul noului Ford Focus, inginerul Jens Ludmann, a renuntat la pozitia pe care o detinea in cadrul producatorului auto american, in favoarea unui constructor de iahturi de lux, scrie Automotive News Europe (ANE).

Oficialul a condus echipa de dezvoltare a noului Focus, la Merkenich (langa Cologne), Germania.

Noul Focus este primul automobil care face parte din noua strategie de relansare a Ford, initiata de directorul general al companiei, Alan Mullaly. Masina a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva (martie 2010), in premiera mondiala, si va fi disponibila si in Romania din 2011.

Jens Ludmann, nascut in Germania, s-a alaturat echipei Ford in anul 2000, iar din 15 august 2010 va deveni director general la Bavaria Yachtbau.

In perioada celor zece ani petrecuti la Ford, Ludmann a mai fost responsabil si de realizarea masinii de familie Ford S-Max, de la concept la lansarea sa pe piata, precum si de sedanul Mondeo.

Oficialii Bavaria Yachtbau au anuntat ca l-au ales pe Ludmann la conducerea companiei deoarece acesta a demonstrat abilitati de a dezvolta produse profitabile si de succes care se adreseaza nevoilor consumatorilor din mai multe nise de piata.

Bavaria Yachtbau este unul dintre cei mai mari constructori de barci cu panze si cu motor din Europa.

Compania are sediul in Giebelstadt (nordul Bavariei) si 550 de angajati, care produc iahturi cu dimensiuni intre 8 si 17 metri.

Lasa un comentariu