Acasa Dacia Automobile Dacia va produce motoare Euro 5 pentru marcile Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung

Automobile Dacia va produce motoare Euro 5 pentru marcile Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung

de Redactia 0-100.ro

Dacia Sandero pe linia de asamblare (sursa - 0-100.ro)

Automobile Dacia va incepe sa produca motoare Euro 5, destinate modelelor marcilor Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung, prin introducerea in fabricatie a unei noi familii de propulsoare si adaptarea uneia care se incadreaza acum in norma de poluare Euro 4.

La uzina de la Mioveni va fi pusa in functiune o linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care va cuprinde propulsoarele H4si H5.

Acestea vor echipa modele ale Renault, Nissan, Dacia si Renault Samsung, a declarat pentru MEDIAFAX vicepresedintele Automobile Dacia Constantin Stroe.

Motoarele din familia H sunt dezvoltate de Renault in colaborare cu Nissan. in prezent, motoarele din familia H echipeaza modele precum Renault Samsung SM3 si Renault Megane.

De asemenea, motorul K7 va fi adaptat astfel incat sa treaca de la Euro 4 la cea Euro 5, au precizat reprezentantii biroului de comunicare al Automobile Dacia.

Compania produce in prezent trei tipuri de motoare, incadrate in Euro 4, respectiv modelele pe benzina K7J, K7M si propulsorul diesel F8Q. Motorizarea Euro 5 este disponibila in prezent pentru versiunile 4X4 ale modelului Duster, o varianta Sandero si una Logan, insa propulsoarele sunt importate de la alte uzine ale grupului Renault.

Noile modele de masini lansate dupa 1 septembrie 2009 trebuie sa fie conforme Euro 5, prin lege, iar masinile aflate deja in productie care au fost lansate inainte de aceasta data limita vor trebui sa fie echipate cu motoare aliniate la noile norme pana la 1 ianuarie 2011.

Lasa un comentariu