Acasa BMW BMW a prezentat propriul MCV – masina viitorului construita din carbon ce va fi pe piata in 2013

BMW a prezentat propriul MCV – masina viitorului construita din carbon ce va fi pe piata in 2013

de Adrian Mitrea

BMW MCV (sursa - BMW)

Dupa o perioada de tatonare de circa un an in care nimeni n-a reusit sa inteleaga ce inseamna Mega City Vehicle (MCV), BMW vine cu explicatii si fotografii. Pe scurt, e vorba de un nou concept de automobil, construit in mare parte din fibra carbon, pe care il vom vedea pe strazi din 2013.

„Megacity Vehicle este un automobil revolutionar. Va fi prima masina din lume, produsa in serie, cu structura habitaclului din fibra de carbon”, a declarat Klaus Draeger, membru in Consiliul de Administratie al BMW, responsabil de Dezvoltare.

Practic, spune BMW, folosirea fibrei de carbon – un material foarte usor, dar rezistent – pentru a proteja spatiul in care stau pasagerii are doua avantaje majore. Ofera siguranta sportita si permite constructorului sa faca masinile mai usoare cu 300-350 de kilograme, adica atat cat cantareste in plus o masina electrica construita pe o caroserie din materiale conventionale – otel, aluminiu.

Arhitectura masinii va avea doua elemente importante, inglobate in ceea de BMW numeste LifeDrive:

  • 1. Modulul Drive include bateriile, motorul si elementele de rezistenta si siguranta ale sasiului
  • 2. Modulul Life consta in principal in celula de siguranta pentru pasageri, fabricata din fibra de sticla

Aceasta noua abordare de constructie a masinii permite o noi abordari tehnologice si de design in ceea ce priveste fabricarea masinilor, spune BMW.

MCV va avea aceeasi caracteristica principala BMW, placerea de a conduce. De aceea motorul, bateriile si intreaga executie a masinii este facuta intern de catre BMW, si nu de catre companii furnizoare de componente auto (cum se intampla in cazul automobilelor conventionale din zilele noastre – n.r.).

BMW MCV (sursa - BMW)

Lasa un comentariu