Acasa Land Rover VIDEO: Land Rover a prezentat cel mai mic SUV al sau, numit Range Rover Evoque

VIDEO: Land Rover a prezentat cel mai mic SUV al sau, numit Range Rover Evoque

de Adrian Mitrea

Range Rover Evoque (sursa - Land Rover)

Constructorul auto britanic Land Rover, detinut de grupul indian Tata Motors, a dezvaluit joi seara, 1 iulie 2010, cel mai nou si mai mic model al sau, denumit Range Rover Evoque, bazat pe conceptul LRX.

Masina este un SUV compact, disponibil (cel putin deocamdata) cu o versiune de caroserie cu 3 usi. O varianta cu 5 usi nu este exclusa, deoarece fotografii spion din timpul testelor indicau si o astfel de caroserie. Constructorul nu a specificat inca performantele si motorizarile masinii.

De asemenea, Range Rover Evoque poate avea tractiune 4×4, conform traditiei marcii, insa poate fi comandat si cu tractiune 4×2. Aceasta varianta din urma este dedicata celor care nu ies cu masina de pe asfalt si care doresc un automobil economic si prietenos cu mediul. Range Rover Evoque emite sub 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru in versiunea 4×2.

Range Rover Evoque va fi disponibil la vanzare din vara anului viitor, in 160 de tari, si va fi prezentat public tuturor la Salonul Auto de la Paris, in luna octombrie din acest an.

Intrarea in productia de serie a masinii va genera 1.000 de noi locuri de munca la uzina Halewood din Liverpool unde va fi produs.

Numele masinii vine de la colaborarea stransa dintre Land Rover si revista Vogue.

Lasa un comentariu