Acasa Industrie Rusii salveaza pe termen mediu Ssangyong, printr-o comanda de 160.000 de masini

Rusii salveaza pe termen mediu Ssangyong, printr-o comanda de 160.000 de masini

de Costea Arsene

Ssangyong (sursa - Ssangyong)

Producatorul auto sud-coreean Ssangyong a anuntat ca va aproviziona constructorul auto rus Sollers cu aproximativ 160.000 de masini, sub forma unor colectii CKD (pachete de piese care trebuie asamblate), pana in 2017.

Potrivit contractului, Ssangyong va exporta in Rusia componente ale vehiculelor sale sport utilitare (SUV), iar acestea vor fi asamblate in fabrica Sollers din estul indepartat al Vladivostok-ului, se arata intr-un comunicat al companiei sud-coreene, citat de Automotive News Europe (ANE).

Intelegerea face parte din planurile de revitalizare ale Ssangyong, aflat intr-un proces de restructurare, si pentru care mai multi producatori auto din lume au depus oferte de cumparare.

In prezent, in competitia de achizitionare a producatorului sud-coreean au mai ramas sase ofertanti. Afacerea este evaluata la 500 de milioane de dolari.

Dintre acestia fac parte constructorul francez Renault, dar si grupul indian Mahindra & Mahindra. Renault Samsung Motors este al treilea producator auto din Coreea de Sud, dupa Hyundai si Kia.

Francezii de la Renault ar fi interesati de Ssangyong pentru a-si consolida pozitia pe piata auto mondiala.

Pe acelasi principiu ar merge si indienii de la Mahindra.

Chinezii de la SAIC detin 10% dintre actiunile Ssangyong, companie evaluata la 300-500 milioane dolari.

Producatorul auto coreean Ssangyong este unul dintre putinii producatori de vehicule din lume care este axat pe un singur segment de piata, cel al vehiculelor 4×4. In acest an Ssangyong vrea sa-si adauge in oferta un nou vehicul, de data aceasta un SUV: C200. Acesta ar fi singurul produs nou pe care il scoate compania in ultimii doi ani.

Rusii de la Sollers asambleaza deja modelele Fiat Alba si Fiat Ducato in fabrica lor, alianta Fiat-Chrysler purtand discutii cu partenerii sai rusi de la Sollers pentru a construi autovehicule Jeep in Rusia.

Lasa un comentariu