Acasa Piata Auto Piata auto romaneasca continua sa scada, desi programul de stimulare a innoirii parcului auto e generos

Piata auto romaneasca continua sa scada, desi programul de stimulare a innoirii parcului auto e generos

de Adrian Mitrea

Brilliance BS6 (sursa - 0-100.ro)Inmatricularile de automobile noi au scazut cu 24,5% in mai, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, semn ca programul de stimulare a innoirii parcului auto, denumit si „Rabla”, nu reuseste sa aduca piata auto pe plus.

Concret, luna trecuta au intrat in circulatie 8.657 automobile noi, fata de 11.475 unitati in mai 2009, desi editia din acest a programului “Rabla” este cea mai generoasa. Numarul de masini vechi pe care Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) vrea sa le scoata din uz este de 190.000 de unitati, adica aproape de doua ori mai multe decat numarul de automobile noi livrate pe piata romaneasca intr-un an de criza precum 2009.

In plus, cei interesati sa cumpere un automobil nou pot cumula in acest an trei prime de casare (trei tichete Rabla) de 3.800 lei fiecare.

Piata auto in mai 2010 vs. mai 2009 (sursa - DRPCIV)Cu toate acestea, criza si prudenta consumatorilor conduc la vanzari de masini tot mai scazute.

Cele mai bine vandute marci in mai au fost Dacia (3.086 unitati), Renault (830 masini), Skoda (699 automobile) si Volkswagen (684 unitati), reiese din datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cererea pentru alte categorii de vehicule motorizate este cel putin la fel de slaba ca si in cazul automobilelor, dupa cum reiese din tabelul atasat.

Lasa un comentariu