Acasa Industrie Grupul Renault este interesat sa cumpere Ssangyong

Grupul Renault este interesat sa cumpere Ssangyong

de Adrian Mitrea

Ssangyong (sursa - Ssangyong)

Grupul francez Renault este interesat sa cumpere producatorul auto sud-coreean Ssangyong, iar indienii de la Mahindra ar vrea si ei sa faca o oferta de preluare, potrivit presei internationale.

Compania Ssangyong s-a aflat sub protectia legii falimentului la inceputul anului trecut si s-a reorganizat, iar acum este curtata de grupul auto francez Renault, potrivit unui oficial al Renault Samsung Motors, citat de E-Daily, transmite agentia de presa Reuters.

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru Reuters ca si grupul indian Mahindra & Mahindra este interesat de Ssangyong si ar putea depune astazi o oferta.

Renault Samsung Motors este al treilea producator auto din Coreea de Sud, dupa Hyundai si Kia. Francezii de la Renault ar fi interesati de Ssangyong pentru a-si consolida pozitia pe piata auto mondiala.

Pe acelasi principiu ar merge si indienii de la Mahindra.

Chinezii de la SAIC detin 10% dintre actiunile Ssangyong, companie evaluata la 300-500 milioane dolari.

Producatorul auto coreean Ssangyong este unul dintre putinii producatori de vehicule din lume care este axat pe un singur segment de piata, cel al vehiculelor 4×4. In acest an Ssangyong vrea sa-si adauge in oferta un nou vehicul, de data aceasta un SUV: C200. Acesta ar fi singurul produs nou pe care il scoate compania in ultimii doi ani.

Lasa un comentariu