Acasa Toyota Problemele cu acceleratia ale masinilor Toyota ar fi provocat 89 decese in SUA

Problemele cu acceleratia ale masinilor Toyota ar fi provocat 89 decese in SUA

de Adrian Mitrea

Toyota Corolla 2008 (sursa - Toyota)

Problemele cu accleratia ale masinilor Toyota, generate atat de presul de cauciuc care bloca pedala la podea, cat si de faptul ca uzura mecanismului putea face ca pedala sa ramana blocata, ar sta la baza a 89 de decese in SUA, potrivit autoritatii rutiere din State.

Astfel, numarul deceselor puse pe seama problemelor masinilor Toyota a crescut cu 37 de cazuri, de la 52 in martie 2010, noteaza autoritatea rutiera din SUA (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA), scrie Automotive News Europe (ANE).

Decesele au avut loc in urma a 71 de accidente potrivit noilor raportari, fata de 43 de incidente raportate in martie.

In plus, exista circa 100 de proprietari de automobile Toyota care spun ca masinile lor inca accelereaza necontrolat, chiar dupa ce s-au prezentat la service si au beneficiat de reparatii, parte a programului de rechemare in service.

Autoritatile nu au gasit dovezi care sa le confirme plangerile celor 100 de oameni.

Toyota a initiat, la sfarsitul anului 2009, cele mai ample recall-uri din istoria marcii, fiind vizate peste 8,5 milioane de masini in intreaga lume pentru posibile defectiuni la pedala de acceleratie, care putea ramane blocata, si la frane.

In urma incidentelor legate de acceleratie, constructorul auto japonez a decis sa monteze, din 2011, sisteme avansate ce dezactiveaza acceleratia la apasarea franei. De asemenea, sapte modele de automobile deja existente pe piata au fost modificate din software pentru a incetini atunci cand sunt apasate, in acelasi timp, acceleratia si frana.

La jumatatea acestei luni japonezii de la Toyota au fost amendati cu 16,4 milioane dolari pentru ca nu au alertat autoritatile americane in legatura cu faptul ca masinile au defecte ce pot provoca accelerare involuntara.

Lasa un comentariu