Acasa Industrie Indienii de la Mahindra preiau constructorul de masini electrice REVA

Indienii de la Mahindra preiau constructorul de masini electrice REVA

de Adrian Mitrea

REVA NXG electric (sursa - REVA)

Compania auto indiana Mahindra, care a avut un parteneriat esuat cu Renault pentru a produce Logan, preia producatorul de masini electrice REVA, tot de origine indiana.

In urma preluarii de catre Mahindra & Mahindra Ltd., REVA Electric Car Co Ltd. Bangalore se va numi Mahindra REVA Electric Vehicle Co Ltd., a anuntat Mahindra.

Mahindra va detine 55,2% din actiunile REVA, titluri pentru care plati 10 milioane de dolari direct si prin infuzii de capital.

Desi e o companie putin cunoscuta in Europa, Mahindra este colos industrial indraznet, cu o pozitie solida in India. Compania lucreaza de zece ani la sisteme de propulsie alternative si are in gama un autovehicul hibrid (diesel + electric), denumit Scorpio, precum si un vehicul cu trei roti alimentat cu hidrogen, denumit Alfa.

Compania are, din 1999, si un autovehicul 100% electric, Bijlee, iar in prezent lucreaza la o versiune electrica a mini camionetei Maxximo.

REVA Electric Car Company, cu sediul in Bangalore, India, a fost prima companie care a vandut autovehicule electrice. Firma a fost fondata in 1994 si are o experienta de peste 14 ani in cercetare si dezvoltare in domeniul autovehiculelor electrice. Aceasta isi comercializeaza produsele si efectueaza teste de piata in peste 24 de tari din Asia, Europa si America Latina.

Compania detine cel mai mare parc auto de autovehicule electrice, cu peste 3.000 de autovehicule in circulatie.

Mahindra este un grup fondat in 1945, ce si-a inceput activitatea prin asamblarea Willys Jeep in India. Acum este o companie multinationala cu afaceri de 6,3 miliarde de dolari si 100.000 de angajati in toata lumea, iar domeniile de activitate acopera domenii precum turism, auto, moto, IT, echipamente agricole si logistica.

Lasa un comentariu