Acasa Design Volkswagen a cumparat Italdesign Giugiaro

Volkswagen a cumparat Italdesign Giugiaro

de Costea Arsene

Italdesign Giugiaro (sursa - Italdesign Giugiaro)

Grupul auto german Volkswagen (VW) a cumparat marti (25 mai) 90,1% dintre actiunile casei italiene de design Italdesign Giugiaro, a anuntat VW.

Practic, grupul Volkswagen preia controlul asupra numelui si patentelor Italdesign Giugiaro prin Lamborghini, brand controlat de Audi, – ambele fiind marci ale Volkswagen Group.

Familia Giugiaro pastreaza astfel aproape 10% dintre actiunile casei italiene de design, celebra pentru realizarea primei generatii a Volkswagen Golf, a primului Volkswagen Scirocco, a conceptului Volkswagen Nardo (1997), precum si a modelului Seat Ibiza (generatiile din 1984 si 1993).

Preluarea Italdesign Giugiaro este parte a strategiei VW de a deveni, pana in 2018, cel mai mare constructor auto din lume, cu vanzari de zece milioane de vehicule pe an.

Pentru a atinge aceasta tinta grupul Volkswagen va avea nevoie de experienta mai multor ingineri si designeri.

Italdesign, firma co-finantata de celebru designer italian Giorgetto Giugiaro inca din 1968, pe care a fondat-o impreuna cu Aldo Mantovani, are in prezent circa 800 de angajati.

Firma s-a numit initial, in 1968, Studi Italiani Realizzazione Prototipi si lucra la acea vreme in stransa colaborare cu Volkswagen.

Este de asteptat ca presedintele Italdesign, Giorgetto Giugiaro, in varsta de 71 de ani, impreuna cu fiul sau Fabrizio (45 de ani), care conduce divizia de design si modele, sa lucreze in continuare in cadrul firmei, dupa preluarea acesteia de catre Volkswagen.

Italdesign Giugiaro nu si-a publicat rezultatele financiare pe 2009. Cele mai recente informatii date publicitatii arata ca in 2008 compania si-a crescut veniturile cu 6,2% la 136 milioane de euro (166 milioane dolari).

Lasa un comentariu