Acasa Foto FOTO: Variantele restilizate ale Nissan Navara si Nissan Pathfinder au fost lansate in Romania

FOTO: Variantele restilizate ale Nissan Navara si Nissan Pathfinder au fost lansate in Romania

de Adrian Mitrea

Nissan Navara si Nissan Pathfinder 2010 (sursa - Nissan)

Variantele restilizate ale vehiculelor de teren Nissan Navara si Nissan Pathfinder sunt disponibile in Romania la preturi ce pleaca de la 29.570 euro, respectiv 34.650 euro, inclusiv TVA.

Ambele vehicule beneficiaza de un design restilizat, de un motor turbo diesel de 2,5 litri imbunatatit si de un interior revizuit.

click aici pentru galeria foto

Un nou motor diesel V6 dCi de 3 litri va fi disponibil in curand in Romania.

Concret, noile Navara si Pathfinder au suferit un facelift care a vizat capota, grila, bara de protectie fata si bara de protectie spate. In ansamblu a rezultat o silueta modernizata si usor rotunjita, dar Nissan nu a renuntat la aspectul masiv si dur.

La Navara, lungimea totala a crescut cu 8 mm. Jantele din aliaj sunt noi, asemenea farurilor cu xenon si noilor culori metalizate Blue Grey si Electric Blue, aceasta din urma fiind disponibila exclusiv pentru Navara.

La interior plansa de bord si consola au fost redesenate si incorporeaza echipamente noi. Plasticul, tapiteriile si detaliile au fost imbunatatite.

Ergonomia scaunelor este superioara fata de versiunile fara facelift, dar au fost imbunatatite si cotierele usilor, cotiera centrala si spatiile de depozitare. La nivel de detaliu se evidentiaza ornamentele cromate, noile instrumente iluminate si maneta schimbatorului.

Sistemul Cruise Control (sau tempomat) incorporeaza acum si functia de limitator de viteza (Speed Limiter).

Daca la prima generatie sistemul ESP era disponibil numai pentru Pathfinder, acum ambele modele beneficiaza de sistem ESP+, optional.

Printre noile echipamente se numara Nissan Connect Premium cu hard de 40 GB si comenzi vocale. Disponibil pe anumite versiuni, acesta integreaza in plansa de bord sistemul GPS de ultima generatie cu touchscreen si poate reda si DVD, stationand cu frana de mana trasa.

Nu lipsesc sistemul Bluetooth si conexiunile Aux, USB si iPod. Memoria disponibila pentru muzica este de 9,3 GB. Noul sistem audio Bose Premium a fost conceput special pentru fiecare dintre cele doua modele, Pathfinder si Navara.

Motor

Motorul turbo diesel de 2,5 litri dCi a facut obiectul unor modificari menite sa imbunatateasca performantele, economia de carburant, emisiile si rafinamentului in general. Noul sistem de injectie directa care opereaza la presiune de 2.000 bar a permis o crestere cu 11 % a puterii si a cuplului, motorul dezvoltand acum 190 Cai Putere (CP) si 450 Newton-metru. Consumul mediu combinat pentru versiunea cu transmisie manuala a scazut la 8,5 litri pentru 100 de kilometri parcursi, in timp ce emisiile de dioxid de carbon au scazut cu 40g/km, la 224 g/km. Vibratiile motorului au fost reduse iar accelerarea este acum mai fluenta.

Pe parcursul anului 2010 va fi disponibil un nou varf de gama pentru Pathfinder si Navara. Este vorba de un nou motor V6 dCi care dezvolta 231 CP si 550 Nm. Inca de la 1.500 rpm sunt disponibili 500 Newton-metru, iar cuplul maxim de 550 Nm este prezent intre 1.700 si 2.500 rpm, fara vibratiile si zgomotul asociate motoarelor diesel.

Pathfinder

Nissan Pathfinder 2010 (sursa - Nissan)Acest model poate gazdui pana la sapte pasageri (inclusiv soferul) si ofera 64 de configuratii diferite ale habitaclului. Toate scaunele se rabateaza, iar rezultatul este un planseu de incarcare plat, cu lungimea de 2,8 metri.

Ultimul rand de scaune, impartit 50/50, se rabateaza din doua miscari. Al doilea rand de scaune este impartit 40/20/40, iar accesul este facilitat de deschiderea portierelor spate la 73 de grade.

Cu toate cele sapte locuri ocupate ramane un portbagaj util de 190 litri. Prin rabatarea ultimului rand de scaune, Pathfinder dispune de un spatiu de 515 litri litri pentru bagaje, capacitate care creste la 2.091 litri prin rabatarea randului al doilea de scaune.

Cele 12 spatii de depozitare sunt dispuse astfel: sase in podea, patru in lateral si doua in plafon. De asemenea, pasagerii au la dispozitie sase suporturi pentru pahare.

Pathfinder pastreaza genele de off-roader, fiind construit pe un sasiu. Cu toate acestea, rotile beneficiaza de suspensie independenta si bare stabilizatoare.

Sistemul electronic de tractiune integrala, All-Mode 4×4, are obiectivul de a asigura mobilitate in orice conditii, dar si un condus relaxat. Fiind integrat sistemelor de siguranta activa, ca noul ESP+, este capabil sa anticipeze pierderile de aderenta si sa redistribuie cuplul inainte de pierderile de aderenta, practic eliminandu-le. Mai exact, este suficienta o rotatie de cateva grade a uneia dintre roti ca informatia sa ajunga le celelalte si sistemul sa reactioneze.

Gama Pathfinder este compusa din trei versiuni de echipare: XE, SE si LE. Preturile pornesc de la 34.650 euro, inclusiv TVA. In versiunile SE si LE, Pathfinder restilizat este disponibil atat cu transmisie manuala cat si cu transmisie automata.

Navara

Nissan Navara a fost conceput in paralel cu Pathfinder, ambele modele fiind produse in fabrica Nissan din Barcelona. Cele doua modele au in comun platforma si majoritatea specificatiilor tehnice, iar datorita acestui fapt pick-up-ul Navara ofera confortul si rafinamentul unui SUV.

Navara este disponibil in doua versiuni:

  • King Cab, cu doua usi plus inca doua semi-portiere care se deschid in sens invers
  • Double Cab, cu patru usi conventionale

Nissan Navara 2010 (sursa - Nissan)Ambele au acelasi ampatament, 3,20 m, si aceeasi lungime, de 5,27 metri, King Cab avand un spatiu de incarcare mai lung multumita spatiului mai restrans pentru pasagerii din spate.

Interiorul versiunii King Cab are patru locuri, cele doua locuri din spate fiind potrivite mai degraba pentru copii sau, pe distante scurte, pentru adulti.

Disponibil in versiunea de echipare XE, Nissan Navara King Cab costa 29.570 euro cu TVA, acesta fiind si pretul de pornire al gamei.

Versiunea Double Cab ofera un habitaclu mai confortabil pentru cinci persoane, cu o bancheta spate cu trei locuri. Pasagerii au la indemana mai multe spatii de depozitare, iar sezutul banchetei se rabateaza. Gama cuprinde patru versiuni de echipare: XE, SE, LE si LE Plus.

Navara are o suprafata de incarcare de 2,36 metri patrati la Double Cab si de 2,9 metri patrati la King Cab.

Pasajele rotilor au fost concepute pentru a nu reduce capacitatea benei, astfel incat la ambele versiuni Navara distanta dintre pasajele rotilor este de 1,13 metri. Desi lungimea benei este mai mica la Double Cab fata de King Cab, adica 1,51 m fata de 1,86 m.

Sistemul C-Channel, unic in segment, este un dispozitiv special conceput care faciliteaza ancorarea incarcaturii si poate fi completat cu numeroase accesorii de profil.

Descarca de aici fisa completa cu preturi si specificatii a Nissan Navara si de aici cea pentru Pathfinder.

Interior Nissan Navara si Nissan Pathfinder 2010 (sursa - Nissan)

Lasa un comentariu