Acasa Piata Auto Dupa ce au falimentat si s-au retras din Europa, chinezii de la Brilliance revin pe batranul continent

Dupa ce au falimentat si s-au retras din Europa, chinezii de la Brilliance revin pe batranul continent

de Adrian Mitrea

Brilliance BS6 (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto chinez Brilliance, partener BMW in China, a declarat falimentul operatiunilor sale europene si s-a retras recent de pe aceasta piata, dar acum revine pe batranul continent printr-o noua companie.

Concret, Brilliance a angajat un fost executiv din fosta sa structura de import pe Europa, HSO Motors Europe, pentru a conduce o noua companie, denumita Shenhua Europe GmbH, scrie Automotive News Europe (ANE).

Aceasta firma a fost infiintata in aprilie, are sediul central in Ginsheim, langa Frankfurt (Germania), si este condusa de Eberhard Niering – fost vicepresedinte in cadrul HSO Motors Europe.

„Prioritatea noastra este reconstruim reteaua post-vanzare pentru a putea oferi servicii de garantie si intretinere clientilor care au cumparat masini Brilliance”, a spus Niering.

Intrebat despre reluarea importurilor si a vanzarilor, oficialul Brilliance a declarat ca acest lucru nu se va intampla in 2010 si ca firma asteapta „masinile potrivite” pentru a relua comertul.

La Salonul Auto de la Paris din octombrie 2008, Hans-Ulrich Sachs, seful importatorului Brilliance in Europa, HSO Motors Europe, se lauda cu 132 de dealeri in Germania, 50 in Grecia si cu planuri de a vinde masini, din 2009, chiar si in Romania, Cehia si Slovacia. Tinta de vanzari pe cinci ani era de peste 150.000 de masini, dar chinezii au reusit sa vanda doar cateva mii – un rezultat oricum bun in comparatie cu alte marci din China.

Lasa un comentariu