Acasa Siguranta Auto Centrul de testari Volvo a implinit zece ani de la infiintare

Centrul de testari Volvo a implinit zece ani de la infiintare

de Adrian Mitrea

Volvo Torslanda (sursa - Volvo)

Centrul de testari Volvo – care a avut o contributie importanta la notorietatea in materie de siguranta de care se bucura in prezent constructorul auto suedez – implineste astazi (6 mai 2010) zece ani de la infiintare.

In tot acest timp au fost realizate peste 3.000 de teste la scara reala reala.

„Riscul de a fi implicat intr-un accident si de a fi ranit intr-un asemenea eveniment rutier s-a injumatatit la gama de modele actuala, in comparatie cu un Volvo din 1970. Facem in continuare pasi inainte spre a ne indeplini telul – acela ca nimeni nu va mai trebui sa moara sau sa sufere leziuni grave intr-un nou model Volvo, pana in anul 2020”, a declarat Thomas Broberg, specialist in siguranta in cadrul Volvo Cars.

La momentul inaugurarii sale, centrul de incercari de la Torslanda, Suedia, era unul dintre cele mai avansate din lume si si-a pastrat acest statut in timp, prin investitii permanente in tehnologii si echipamente noi.

Volvo XC60 crash test (sursa - Volvo)Centrul este dotat cu camere video ce pot capta 200.000 de cadre pe secunda, permitand astfel analizarea celor mai mici detalii ale unui accident. In total sunt 50 de camere video de mare viteza, iar unele dintre ele inregistreaza ce se intampla in masina in timpul unui impact, in timp ce altele filmeaza sub masina pentru a vedea cum se comporta structura.

Blocul de beton folosit pentru a testa rezistenta frontala a masinilor cantareste 850 de tone.

Volvo are la Torslanda o pista fixa de 154 de metri lungime si una mobila de 108 metri lungime. Aceasta din urma poate avea o inclinatie cuprinsa intre 0 si 90 de grade, posibilitate ce permite inginerilor Volvo sa simuleze accidente cu masini ce se deplaseaza cu viteze diferite si vin din unghiuri diferite.

Centrul are capacitatea de realiza 400 de teste la scara reala pe an, iar in total sunt disponibile peste 100 de manechine cu dimensiuni, greutati si sensibilitati diferite, capabile sa simuleze prezenta in masina a unui barbat sau a unei femei, a unui copil sau varstnic.

Lasa un comentariu