Acasa Porsche Porsche recheama toate exemplarele Panamera din cauza unor posibile defectiuni la centurile de siguranta

Porsche recheama toate exemplarele Panamera din cauza unor posibile defectiuni la centurile de siguranta

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera S (sursa - Porsche)

Constructorul auto german de masini sport Porsche recheama toate cele peste 11.300 de masini Panamera pe care le-a produs si vandut pana acum, din cauza unor posibile probleme la prinderile centurilor de siguranta, informeaza Reuters.

Mai concret, centurile de siguranta se pot decupla independent de vointa pasagerilor din fata, daca acestia au scaunele in pozitia cea mai apropiata de bord (maximum in fata).

Posibilul defect vizeaza mecanismul de prindere a centurilor, a carui slabire poate determina decuplarea prea usoara si involuntara a acestora.

Defectul a fost semnalat pentru prima data in Australia, in urma cu o saptamana, iar aceasta campanie de rechemare pentru toate exemplarele Panamera produse si vandute reprezinta o lovitura de imagine serioasa pentru Porsche.

Constructorul auto german a fost apreciat pentru calitate in diverse studii si sondaje, cum ar fi cele ale companiei de cercetare JD Power.

In mod indirect, problemele Porsche ar putea influenta si perceptia publicului asupra grupului Volkswagen, care ar trebui sa fuzioneze cu Porsche in 2011.

Campania de rechemare initiata de Porsche vine in contextul in care producatorii auto se confrunta, cel putin in mod aparent, cu probleme de calitate. Toyota a lansat la sfarsitul anului trecut un sir de rechemeri pentru peste 8,5 milioane de masini, din cauza unor posibile defectiuni la pedala de acceleratie.

Lasa un comentariu