Acasa Dacia Chauvet, Dacia: Urmatoarele doua modele din gama Dacia nu vor fi produse in Romania

Chauvet, Dacia: Urmatoarele doua modele din gama Dacia nu vor fi produse in Romania

de Adrian Mitrea

Caroserie Dacia Logan (sursa - Dacia)

Urmatoarele doua modele din gama Dacia, ce isi vor face debutul pe piata in urmatorii ani, nu vor mai fi produse in Romania deoarece „ar fi o greseala producerea a mai mult de sase modele de masini la Mioveni”, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet.

„Ar fi o greseala sa fabricam mai mult de sase modele la Mioveni. Lucratorii nu s-ar mai putea concentra la ce trebuie sa faca daca ar avea o diversitate prea mare de operatiuni de efectuat”, a spus Chauvet, joi seara, intr-o discutie restransa cu presa din Romania, organizata dupa un test drive cu Duster.

El reluat ideea potrivit careia in gama Dacia vor intra doua noi modele.

„Cum am mai spus, in gama Dacia vor intra doua noi modele. Unul dintre acestea va fi produs in noua uzina Renault din Maroc, din 2012, iar ulterior va intra in fabricatie si celalalt model, in aceeasi fabrica”, a spus Chauvet.

Este posibil ca urmatorul model Dacia sa fie un monovolum (masina de familie – n.r.) mai mare decat Logan MCV.

Potrivit oficialului Renault, Dacia va prezenta, „cel mai probabil”, unul dintre cele doua noi modele in 2011, la Salonul Auto de la Geneva.

Uzina Dacia de la Mioveni produce in prezent sase modele diferite (Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Logan VAN si Logan Pick-Up) pe aceeasi linie de fabricatie.

Chauvet a explicat ca in uzina romaneasca va fi mentinuta fabricatia a sase modele diferite, dar ca nu vor fi adaugate si altele, lucratorii din sectia de montaj general fiind oricum foarte incarcati.

„Renault a mai facut experimente in trecut si a produs peste sase modele intr-o fabrica. Practica ne-a demonstrat ca nu a fost o idee buna”, a conchis Chauvet.

Corespondenta din Marrakech, Maroc.

Lasa un comentariu