Acasa Toyota Toyota ar putea fi amendata in SUA cu 16,4 milioane dolari pentru ca a ascuns problema cu acceleratiile

Toyota ar putea fi amendata in SUA cu 16,4 milioane dolari pentru ca a ascuns problema cu acceleratiile

de Adrian Mitrea
Toyota Land Cruiser (sursa - 0-100.ro)
Toyota Land Cruiser (sursa - 0-100.ro)

Compania japoneza Toyota ar putea fi amendata in SUA cu 16,4 milioane dolari pentru ca „a ascuns” problema cu pedalele de acceleratie care ramaneau apasate, provocand astfel moartea a cativa oameni.

Potrivit autoritatilor din SUA, Toyota a tinut sub pres problema timp de patru luni, dupa care a anuntat autoritatea de siguranta rutiera (NHTSA), scrie Automotive News Europe (ANE).

Pe langa amenda pe care Toyota este pe cale sa o incaseze in SUA, compania are cheltuieli de zeci de ori mai mari cu rechemarile. Informatii neoficiale indica un cost total de doua miliarde de dolari pentru campaniile de la nivel mondial.

Campaniile de rechemare in service derulate in prezent de Toyota vizeaza circa 8,5 milioane de masini la nivel mondial, unele fiind susceptibile de probleme la acceleratie, iar altele avand defectiuni la frane. O alta parte importanta din numarul de masini rechemate prezinta riscul ca presul de cauciuc sa blocheze pedala de acceleratie la podea.

Toyota Romania a lansat pe 9 februarie actiunea de rechemare in service pentru un numar de 11.835 de vehicule care ar putea prezenta defectiuni la pedala de acceleratie.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre