Acasa Ferrari Primele trei exemplare Ferrari 458 Italia alocate Romaniei au fost livrate clientilor

Primele trei exemplare Ferrari 458 Italia alocate Romaniei au fost livrate clientilor

de Adrian Mitrea

Ferrari 458 Italia (sursa - Ferrari)

Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania, a livrat deja trei exemplare 458 Italia, cel mai nou model produs de marca sport de lux italiana. Masinile au o valoare de peste jumatate de milion de euro.

„Am inceput livrarile in martie si primele 458 Italia au ajuns la clienti. Mai urmeaza alte doua in aprilie si restul in lunile urmatoare”, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii Forza Rossa.

Click aici pentru galeria foto

In total compania are 15 comenzi pentru 458 Italia, insa cota alocata de producator pentru acest an Romaniei este de opt exemplare, potrivit declaratiilor anterioare ale sefului Forza Rossa, Ion Bazac.

Unul dintre cei trei proprietari de Ferrari 458 Italia este Peter Imre, seful Adevarul Holding si mana dreapta a omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit unor surse din piata.

Cel mai nou model Ferrari are un pret de 170.000 de euro fara taxe, astfel ca valoarea celor trei masini livrate in martie de Forza Rossa depaseste jumatate de milion de euro.

Ferrari 458 Italia este echipat cu un nou motor V8 pe benzina de 570 de Cai Putere (CP). Masina poate atinge o viteza maxima de 325 kilometri pe ora (km/h) si atinge 100 km/h in doar 3,4 secunde.

Noul propulsor pe benzina, care anunta reinoirea motoarelor pentru toate modelele Ferrari, dezvolta un cuplu maxim de 540 Nm la 6.000 de rotatii pe minut, are un consum mediu de 13,1 litri pentru 100 de kilometri parcursi si emite 320 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, potrivit constructorului.

Motorul este cuplat la o cutie de viteze robotizata cu sapte trepte, inspirata de transmisiile de pe masinile Ferrari din Formula 1.

Actionarii Forza Rossa sunt fostul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, cu o participatie reprezentand 47,5% din actiunile companiei, sotia acestuia, Camelia Bazac, cu 5%, iar restul de 47,5% dintre partile sociale sunt ale Central European Finance (Cefin) din Luxemburg.

Compania a livrat 15 unitati in primul an de activitate (2008), 25 de masini anul trecut, iar in acest an cota alocata Romaniei este de 35 de masini.

Showroom-ul Ferrari este amplasat in orasul Otopeni, in partea de nord a Capitalei. Pe langa acesta, Forza Rossa a mai inaugurat pe 5 decembrie 2009 si un magazin Ferrari Store pe Calea Victoriei din Bucuresti:

Lasa un comentariu