Acasa Lotus Lotus si Tesla Motors prelungesc colaborarea

Lotus si Tesla Motors prelungesc colaborarea

de Adrian Mitrea
Tesla Roadster (sursa - 0-100.ro)
Tesla Roadster (sursa - 0-100.ro)

Acordul prin care producatorul auto britanic Lotus furnizeaza masini partial asamblate constructorului american de masini sport electrice Tesla Motors a fost prelungit.

Intelegerea prealabila urma sa expire in martie 2011, dar a fost prelungita pana in luna decembrie a aceluiasi an. Asta presupune suplimentarea comenzilor ce trebuie onorate intre 2011 si 2012 de la 1.700 la 2.400 de masini partial asamblate, a anuntat Tesla Motors, scrie Automotive News Europe (ANE).

Modelul Roadster, testat si de 0-100.ro, va fi prezent in showroomurile Tesla mai mult decat era prevazut initial.

O noua generatie a Roadster este asteptata la circa un an dupa lansarea modelului S (sedan de familie), programat sa intre in productie in 2012.

Tesla Motors are sediul central in California si este singurul producator auto din lume care comercializeaza masini electrice capabile sa rivalizeze cu autonomia si performantele automobilelor cu motoare cu ardere interna.

Compania americana spera sa faca fata competitiei pe segmentul masinilor electrice prin reducerea pierderilor de la 82,8 milioane dolari in 2008 la 55,7 milioane dolari in 2009 si printr-un ajutor financiar substantial primit din partea Departamentului de Energie din SUA.

Oricum, se anunta vremuri grele pentru Tesla deoarece singura lor masina aflata in productie costa 84.000 euro in Europa, iar in urmatorii ani vor intra pe piata vehiculelor cu emisii zero producatori precum Renault, Nissan si General Motors.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments