Acasa Honda Importatorul Honda vrea sa-si deschida propria retea de dealeri, ca model

Importatorul Honda vrea sa-si deschida propria retea de dealeri, ca model

de Adrian Mitrea

Honda CR-Z (sursa - 0-100.ro)

Importatorul automobilelor Honda pe plan local, Honda Trading Romania, intentioneaza ca in viitor sa deschida propria retea de dealeri, care sa fie un model pentru dealerii independenti ai marcii, a declarat presedintele companiei, Hirotomo Kani.

„Daca deschidem propria retea de dealeri nu vrem sa afectam reteaua deja existenta, ci sa fim un exemplu… sa stabilim un standard. Nu spun ca nu suntem multumiti de reteaua pe care o avem, ci doar ca vrem sa oferim un model partenerilor nostri”, a explicat Kani, dupa un eveniment organizat pentru anuntarea prelungirii parteneriatului dintre Honda Trading Romania si FC Dinamo.

In prezent, reteaua de concesionari Honda din Romania este formata din 12 complexuri auto integrate (showroom, service, piese de schimb), iar pana la sfarsitul acestui an vor mai fi date in folosinta alte 2-3 centre.

Planurile Honda Trading Romania de extindere la nivel national au fost serios afectate de criza.

In 2008 compania isi propunea ca in 2009 sa aiba 19 complexuri auto integrate in tara, insa unii dealeri au renuntat la afacere din cauza crizei.

Este vorba de mici showroom-uri de la parterul unor cladiri, care, conform intelegerii cu Honda Trading Romania, trebuiau sa treaca la un complex auto integrat intr-un an de la inceperea activitatii in locatia provizorie.

Recesiunea economica a stricat insa planurile de dezvoltare ale concesionarilor si astfel numarul de centre planificat in urma cu doi ani va fi atins abia peste cativa ani.

Honda Trading Romania isi propune sa vanda in acest an circa 1.000-1.200 de masini, in conditiile in care anul trecut a vandut 986 de unitati, iar in 2008 a livrat 2.558 automobile (cel mai bun an).

Lasa un comentariu