Acasa BMW Noul BMW Seria 5 costa in Romania intre 42.661 euro si 71.400 euro, inclusiv TVA

Noul BMW Seria 5 costa in Romania intre 42.661 euro si 71.400 euro, inclusiv TVA

de Adrian Mitrea

BMW Seria 5 2010 (sursa - BMW)

Noul BMW Seria 5 este disponibil in Romania la preturi cuprinse intre 42.661 euro si 71.400 euro, inclusiv TVA, potrivit companiei.

Design-ul celui mai nou model BMW se reintoarce la originile marcii, amintind de generatia produsa intre 1995 si 2004 (sub numele de cod E39). Noul Seria 5 nu preia niciun element de design de la generatia anterioara (E60), criticata de fani pentru aspectul de „masina japoneza”.

Preturi BMW Seria F10 (sursa - BMW)

Click aici pentru galeria foto cu generatiile BMW Seria 5

Click aici pentru galeria foto cu noul BMW Seria 5 2010

Formele farurilor si ale stopurilor aduc noul Seria 5 aproape de identitatea imprimata marcii BMW de noua Seria 7, lansata in a doua parte a anului 2008.

Tehnologie

BMW spune ca cele mai avansate tehnologii de transmisie si suspensie asigura o sportivitate fara precedent si un nivel ridicat de confort pentru noua Seria 5.

Printre echipamentele care merita mentionate se numara:

 • Dynamic Driving Control (disponibil optional) permite celui de la volan sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si de conditiile de drum
 • Adaptive Drive
 • Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor)
 • Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii)
 • Integral Active Steering (Directie Integral Activa)
 • Parking Assistant (asistare la parcare)
 • Surround View (vedere panoramica)
 • Avertizare de coliziune cu actionare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ)
 • Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei)
 • Speed Limit Info (informatii despre limita de viteza legala pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display imbunatatit, care proiecteaza pe parbriz informatii esentiale pentru sofer, cum ar fi viteza
 • BMW Night Vision, cu detectare a persoanelor si camera de supraveghere

Motorizari, in frunte cu o premiera absoluta BMW

Noul BMW Seria 5 va putea fi comandat cu un motor cu opt cilindri si trei versiuni cu sase cilindri, toate pe benzina, precum si cu doua variante diesel, tot cu sase cilindri. Gama va fi completata de un propulsor turbodiesel cu patru cilindri. Cea mai notabila noutate o reprezinta primul propulsor cu sase cilindri in linie, cu TwinPower Turbo, High Precision Injection si Valvetronic (225 kW/306 Cai Putere) in echiparea modelului BMW 535i.

Variantele de motorizare pentru noul BMW Seria 5 sunt 550i, 535i, 528i, 523i, 530d, 525d si 520d. Toate aceste motorizari vor putea fi cuplate, optional, la o cutie de viteze automata cu opt trepte, exceptie facand varianta 550i, care vine standard cu transmisie automata. Poti descarca de aici documentul cu specificatiile tehnice complete ale fiecarui propulsor.

EfficientDynamics trece la urmatorul nivel

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare), indicator al punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, care include un compresor decuplabil pentru
aerul conditionat, potrivit BMW.

In cele din urma, constructia inteligenta ultra-usoara este asigurata de caracteristici precum usile, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.

Dezvoltare si productie comuna cu BMW Seria 7

De-a lungul celor cinci generatii ale modelului, vanzarile totale ale BMW Seria 5 au ajuns la peste 5,5 milioane de unitati. Acum, noul model se bazeaza pe o arhitectura a automobilului ce a fost prezentata in premiera la varful de gama BMW Seria 7.

BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 7 sunt produse la uzina BMW din Dingolfing, avand o parte dintre elemente comune.

Pentru sporirea agilitatii si a sigurantei, noul BMW Seria 5 Sedan dispune de o structura mai rigida a caroseriei. Utilizarea unui otel ultrarezistent sporeste rigiditatea noului model cu aproximativ 55% fata de generatia anterioara si, in acelasi timp, optimizeaza masa automobilului.

Diferente de dimensiuni intre vechiul BMW Seria 5 si noua generatie

BMW Seria 5 F10 BMW Seria 5 E60 Variatie
Lungime (mm) 4.899 4.841 +58 mm
Latime (mm) 1.860 1.846 +14 mm
Inaltime (mm) 1.464 1.468 -4 mm
Ampatament (mm) 2.968 2.888 +80 mm
Ecartament fata/spate 1.600/1.624 1.558/1.581 +42 mm /+43 mm

Lasa un comentariu