Acasa Revista Presei Revista presei, 9 mar.: Programul Rabla se incheie saptamana viitoare. Duster, declarat cel mai ieftin SUV din lume

Revista presei, 9 mar.: Programul Rabla se incheie saptamana viitoare. Duster, declarat cel mai ieftin SUV din lume

de Adrian Mitrea

Peste 2.000 de rable s-au casat pe zi in primele doua saptamani ale „Rabla” 2010, urmand ca saptamana viitoare cele 50.000 de vouchere repartizate persoanelor fizice sa se epuizeze, informeaza Ziarul Financiar.

O companie chineza putin cunoscuta in Europa, BYD (Build Your Dream) si-a propus sa aduca la anul un automobil 100% electric cu o autonomie de 330 km, alaturandu-se unor producatori consacrati precum Renault, Peugeot, Citroen si Nissan, relateaza HotNews.ro.

Hyundai va dezvolta un model de productie bazat pe conceptul i-flow. Acesta ar putea prelua numeroase elemente tehnologice care au scopul de a reduce consumul de carburant si emisiile CO2, potrivit automarket.ro.

World Records Academy, o organizatie internationala de certificare a recordurilor mondiale, a desemnat modelul Dacia Duster ca fiind cel mai accesibil SUV din lume, cu un pret de pornire de 16.200 de dolari pentru varianta 4X2 si 18.390 dolari pentru cea 4X4, informeaza MEDIAFAX.

Ford va dezvolta cinci modele electrice de serie pana in 2013, primele urmand sa intre pe piata europeana in 2011, a anuntat producatorul auto. Doua modele vor avea zero emisii de carbon, doua vor fi hibride, iar cel de-al cincilea va fi hibrid plug-in. Vehiculele care vor avea vesrsiuni electrice sunt Transit Connect, Focus, Kuga, Mondeo si Fusion. Ford Transit Connect electric va fi lansat in America de Nord inca din aceasta toamna si va ajunge in Europa la mijlocul anului 2011, scrie stiriauto.ro.

Drumul National 57, care face legatura intre orasele Drobeta Turnu Severin din Mehedinti si Moldova Noua din judetul Caras Severin, a fost inchis pentru cel putin 30 de zile. O portiune de mai bine de 20 de metri din sosea s-a surpat, in urma unei alunecari de teren, provocata de ploile din ultimele zile, potrivit antena3.ro.

Lasa un comentariu