Acasa Foto FOTO: Mercedes-Benz F 800, declaratie de progres tehnologic la Geneva

FOTO: Mercedes-Benz F 800, declaratie de progres tehnologic la Geneva

de Adrian Mitrea

Dr. Dieter Zetsche (sursa: 0-100.ro)

Mercedes-Benz a prezentat la salonul auto de la Geneva conceptul F 800 Style, o adevarata declaratie tehnologica ce anunta lansarea noului CLS – limuzina cu patru usi si aspect de coupe a constructorului auto german.

Pe langa F 800, Mercedes-Benz a dezvaluit in premiera europeana si varianta de caroserie cabrio (decapotabila) a limuzinei Clasa E, masine ce va fi lansata si in Romania in vara acestui an.

click aici pentru a vedea noutatile de la standul Mercedes-Benz

La fel ca si celelalte marci premium, Mercedes-Benz a avut la stand versiuni eco ale modelelor sale, printre care si un Mercedes-Benz Clasa E care consuma 4,9 litri de motorina la o suta de kilometri parcursi si emite doar 129 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

F 800 este un concept care vine in completarea prototipului F 700, prezentat de Mercedes-Benz in septembrie 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Atat farurile, cat si stopurile lui F 800 adopta tehnologie LED.

Noul studiu Mercedes-Benz are poate avea doua tipuri de propulsie: fie hibrida, cu baterii reincarcabile la priza, fie cu pile de combustie (hidrogen).

Varianta hibrida de tip Plug-In (incarcabila la priza) poate parcurge 30 de kilometri cu ajutorul motorului electric de 109 Cai Putere, utilizand doar energia stocata in baterii. Pentru autonomie mai mare, un propulsor V6 pe benzina de 3,5 litri (300 Cai Putere) intervine pe post de generator.

F 800 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora (maximum 120 km/h in modul pur electric).

Versiunea care functioneaza pe baza de hidrogen are viteza limitata la 180 km/h, insa este de departe o solutie de deplasare mult mai curata. Singurele emisii ale motorului sunt vaporii de apa.

Rezervorul Mercedes-Benz F 800 poate stoca 5,2 kilograme de combustibil gazos, suficient pentru a parcurge 600 de kilometri.

Pentru eficienta sporita, franele masinii sunt proiectate sa recupereze energie electrica la franare (asemenea unui dinam de bicicleta).

La nivel de comunicatii, F 800 iese in evidenta prin asigurarea conectivitatii permanente la internet.

Lasa un comentariu