Acasa Alfa Romeo FOTO: Giulietta, modelul pe care Alfa Romeo se bazeaza pentru a-si redresa imaginea si vanzarile

FOTO: Giulietta, modelul pe care Alfa Romeo se bazeaza pentru a-si redresa imaginea si vanzarile

de Redactia 0-100.ro

Alfa Romeo Giulietta (sursa - 0-100.ro)

Alfa Romeo a lansat la Salonul Auto de la Geneva modelul Giulietta, inlocuitorul lui 147, iar masina va ajunge si in Romania in toamna.

La fel ca si cel mai recent model lansat de Alfa Romeo, MiTo, Giulietta dispune de un sistem de control care permite soferului sa aleaga intre trei moduri de condus, Dynamic, Normal and All Weather (DNA). Butonul este amplasat langa schimbatorul de viteze.

click aici pentru a vedea standul Alfa Romeo de la Salonul Auto de la Geneva

Masina poate fi echipata cu doua motorizari turbo pe benzina si cu doua turbo diesel. Ambele motorizari pe benzina pe benzina vor fi de 1,4 litri si vor dezvolta 120 Cai Putere (1,4TB), respectiv 170 CP (1,4TB MultiAir).

Propulsorul diesel de baza are o capacitate cilindrica de 1,6 litri (105 Cai Putere), iar celalat motor disponibil este de 2 litri (170 Cai Putere).

Toate motorizarile sunt Euro 5 si vor dispune de functia Start&Stop.

Masina a fost constuita in asa fel incat sa obtina punctaj maxim la testele de siguranta Euro NCAP, potrivit Alfa Romeo.

Giulietta are in standard sistem de control al stabilitatii, sau ESP (denumit VDC la Alfa Romeo), precum si un diferential electronic Q2 care gestioneaza puterea intre cele doua roti din fata care asigura tractiunea.

Farurile si stopurile dispune de tehnologie LED.

Linia laterala a masinii este specifica unui coupe, cu traditionalul maner ascuns pentru deschiderea usilor din spate, prezent si la modelul 147.

Interiorul are insertii din aluminiu si este inspirat din punct de vedere al design-ului de modelul Alfa 8C Competizione.

Alfa Romeo Giulietta are 4,35 metri lungime, 1,46 metri inaltime si 1,8 metri latime.

Ampatamentul este 2,63 metri, iar capacitatea portbagajului masoara 350 de litri.

Lasa un comentariu