Acasa Ferrari FOTO: Primul Ferrari hibrid a debutat la Geneva

FOTO: Primul Ferrari hibrid a debutat la Geneva

de Adrian Mitrea
Ferrari 599 GTB Hibrid (sursa - 0-100.ro)
Ferrari 599 GTB Hibrid (sursa - 0-100.ro)

Primul Ferrari cu sistem de propulsie hibrida, 599 GTB Fiorano, a fost prezentat marti (2 martie), in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Masina este inca in stadiul de prototip.

599 GTB are, pe langa motorul conventional pe benzina, si doua propulsoare electrice montate la rotile din spate.

Ele functioneaza alternativ pe viraje, in sensul ca cel aflat la roata din exteriorul virajului va livra putere (deci va consuma din baterie), iar celalalt de la roata din interiorul virajului va recupera energie.

Cele doua motoare genereaza energie atunci cand masina franeaza, curentul electric fiind stocat intr-un set de baterii litiu-ion.

In caz de nevoie (depasiri de exemplu), curentul electric astfel stocat este livrat propulsoarelor electrice. Astfel, motorul pe benzina este ajutat in momentele de accelerare, consumul de benzina fiind mai redus.

Primul Ferrari hibrid va dispune si de un alt element tehnologic in premiera pe un Ferrari. Este vorba de sistemul Start & Stop, care opreste automat motorul pe benzina atunci cand masina sta in trafic sau la semafor. Propulsorul este automat pornit la eliberarea franei (deci cand soferul intentioneaza sa plece de pe loc) sau la apasarea ambreiajului (primul caz este valabil la masinile cu transmisii automate, iar cel de-al doilea la cele manuale).

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre