Acasa Foto 5 by Peugeot si SR1, doua masini prin care Peugeot vrea sa-si imbunatateasca imaginea

5 by Peugeot si SR1, doua masini prin care Peugeot vrea sa-si imbunatateasca imaginea

de Adrian Mitrea

5 by Peugeot (sursa - 0-100.ro)

Peugeot a prezentat marti (2 martie), la Salonul Auto de la Geneva, conceptele 5 by Peugeot si SR1, prototipuri prin care marca franceza vrea sa-si imbunatateasca imaginea si demonstreze ca va fi un competitor redutabil pe piata masinilor electrice.

Prototipul SR1 utilizeaza tehnologia HYbrid4 (deci combina propulsia diesel cu cea electrica) si dezvolta 313 Cai Putere, avand emisii de doar 119 grame de dioxid de carbon pe kilometru. De asemenea, masina dispune de tractiune si directie pe toate cele patru roti.

5 by Peugeot anunta o masina de serie care va inlocui doua modele actuale Peugeot: 407 si 607.

Partea cea mai interesanta este sistemul de propulsie, tendinta catre masinile ecologice fiind cat se poate de clara si la Peugeot, cu acest concept. Practic, masina dispune de sistemul HYbrid4, care va fi inaugurat pe masini de serie in 2011, sub capota lui Peugeot 3008.

Aceasta tehnologie hibrida este formata dintr-un propulsor diesel de 2 litri cu filtru de particule, care dezvolta 163 Cai Putere (CP), si unul electric de 37 CP.

Cu sistemul HYbrid4 masina poate merge exclusiv electric la viteze mici (in oras de exemplu), poate face ca toate patru rotile sa dezvolte tractiune, in caz de nevoie, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 99 de grame pe kilometru.

Tehnologia HYbrid4 poate fi montata pe orice tip de caroserie, promitand sa eficientizeze consumul de carburant si performantele.

5 by Peugeot are 4,86 metri lungime, 1,88 metri latime si 1,42 metri inaltime. Ampatamentul masoara 2,815 metri.

Lasa un comentariu