Acasa Audi Noi detalii despre viitoarea gama de modele Audi e-Tron

Noi detalii despre viitoarea gama de modele Audi e-Tron

de Redactia 0-100.ro

 

Noi detalii despre viitoarea gama de modele electrice Audi e-Tron au fost publicate. Anticipat de conceptul e-Tron, Audi R8 e-Tron va fi lansat in 2012. Initial, productia va fi limitata la 100 de unitati, insa ulterior va fi extinsa la 1.000 de exemplare anual, potrivit directorului executiv al Audi, Rupert Stadler, scrie stiriauto.ro.

„Vrem sa ascultam clientul. Va fi o experienta diferita cu masina electrica in ceea ce priveste utilizarea ei, zgomotul, calitatea cuplului, iar inginerii nostri trebuie sa se familiarizeze cu nevoile clientilor”, a spus Stadler. Asta inseamna ca Audi ar putea lansa viitoare modele e-Tron pornind de la feedback-ul primit.

Chiar daca informatii depre preturi nu au fost inca publicate, presedintele Audi America, Johan de Nysschen, spune ca e-Tron va fi cel mai scump model din gama Audi. Un exemplar ar putea astfel sa coste cel putin 156.300 de dolari (pretul lui R8 5,2 litri quattro R tronic).

Desi Audi R4 e-Tron nu a primit inca unda verde, Stadler sustine ca „ar fi logic” ca acesta sa intre in productie. Conceptul cu acelasi nume a fost expus la Salonul Auto de la Detroit, anul acesta. Vehiculul este propulsat de doua motoare electrice care, impreuna, produc 204 Cai Putere si un cuplu de 2.650 Newton-metri.

Faptul ca Audi a prezentat in septembrie 2009 un concept denumit e-Tron, iar in ianuarie a dezvaluit un alt concept, cu aspect usor diferit, dar cu acelasi nume, alimenteaza ipoteza potrivit careia e-Tron va deveni o eticheta care sa fie pusa pe masinile hibride sau electrice produse de Audi. Practic, eticheta e-Tron va semana ca procedeu de atribuire cu „quattro” – inscriptie prezenta pe toate masinile Audi cu tractiune integrala.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre