Acasa Piata Auto Productia auto din Marea Britanie a avut in ianuarie o crestere record pentru ultimii 34 de ani, +64,8%

Productia auto din Marea Britanie a avut in ianuarie o crestere record pentru ultimii 34 de ani, +64,8%

de Adrian Mitrea

Productia auto din Marea Britanie a avut in ianuarie o crestere de 64,8% fata de ianuarie 2009, nivel record pentru ultimii 34 de ani, la 101.190 unitati, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor si Dealerilor Auto (SMTT), citate de motor-trade-insider.com.

Pe de alta parte, numarul de autovehicule construite in Regatul Unit a scazut la minimul ultimilor 25 de ani in 2009, iar in pofida unui start in forta in 2010, oficialii industriei auto britanice se asteapta in acest an doar la o evolutie pozitiva modesta.

„Productia de masini si motoare a crescut pentru a treia luna consecutiva in ianuarie, demonstrand succesul programelor de innoire  parcurilor auto”, a declarat directorul general al organizatiei, Paul Everitt.

Productia auto britanica a fost stimulata insa si de programul Rabla (2.000 lire prima de casare), care se va incheia insa in martie.

Vanzarile de automobile noi din Uniunea Europeana (UE) au crescut cu 12,9% in ianuarie, comparativ cu aceeasi luna din 2009, la un total de 1,058 milioane unitati, semn ca piata incepe sa-si revina.

Lasa un comentariu