Acasa Renault Renault va aduce masini electrice in Romania, experimental, la sfarsitul anului

Renault va aduce masini electrice in Romania, experimental, la sfarsitul anului

de Adrian Mitrea

Renault va aduce primele masini electrice in Romania la sfarsitul acestui an, experimental, pentru a fi testate de reprezentanti ai autoritatilor locale, in orase in care va fi construita infrastructura de incarcare pentru vehicule electrice, a declarat in exclusivitate pentru 0-100.ro directorul comercial al Renault in Romania, Fabrice Cambolive.

Renault a anuntat initial in septembrie 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt, ca va lansa prima masina electrica in Romania, Fluence Z.E., la sfarsitul anului 2011.

Tot atunci, Cambolive spunea ca Renault poarta negocieri cu reprezentanti ai unor orase importante din Romania, pentru a crea infrastructura de incarcare pentru vehicule electrice.

„Nu am mai facut progrese in acest sens. Asteptam sa avem masina, la sfarsitul acestui an, pentru a le-o prezenta si pentru a o conduce”, a declarat Cambolive, fiind prezent la evenimentul de incepere a editiei 2010 a programului Rabla.

El a precizat ca Renault va avea mai multe detalii pe acest subiect in a doua parte a acestui an.

„Lucrurile merg bine, dar alte detalii vom putea da dupa jumatatea acestui an”, a spus Cambolive.

Politica de a aduce masini electrice mai intai pentru autoritati si mai apoi pentru clientii finali este populara printre marile companii auto care produc sau vor sa produca in masa masini electrice. Asta si pentru ca tine de autoritati crearea retei de incarcare, iar testarea efectiva a masinii poate reprezenta un argument pentru a urgenta lucrurile.

In prima parte a lunii octombrie a anului trecut, Cambolive spunea ca Renault va demara studiile privind implementarea unei retele de incarcare la nivel national, in parteneriat cu autoritatile locale. Oficial Renault spunea atunci ca la jumatatea lui 2010 vor putea fi anuntate primele estimari de cost ale unei statii de incarcare.

„Nu as putea spune acum cat vor costa statiile, insa vom demara cercetarile, iar la jumatatea anului viitor vom avea primele estimari de cost. Evident, pretul va depinde de volum, de cat de multe vor fi”, spunea Cambolive in 2009, dupa lansarea Renault Fluence.

Despre Renault Fluence Z.E.

Masinile electrice Renault sunt concepute pentru a putea fi incarcate in trei moduri:

  • la orice priza, caz in care o incarcare completa dureaza 5-8 ore
  • la statii de incarcare rapida, unde alimentarea dureaza circa 20 de minute
  • la statii Quickdrop, unde bateria consumata a masinii este inlocuita cu una complet incarcata

Primul model electric al Renault, denumit Fluence Z.E., va avea o autonomie de 160 kilometri si va fi lansat in Romania in a doua parte a anului 2011.

Pentru ca masinile electrice sa poata deveni o realitate a vietii cotidiene, Renault estimeaza ca majoritatea statelor, inclusiv Romania, vor acorda bonusuri ecologice de 5.000 de euro persoanelor care achizitioneaza un vehicul propulsat de energie electrica.

Acest bonus ar face ca pretul automobilelor electrice sa se apropie de cele ale unor masini conventionale, cu motoare pe benzina sau diesel.

Mai jos poti urmari un clip care prezinta modul de functionare al Fluence Z.E.

Lasa un comentariu