Acasa Toyota Toyota e suspectata ca a angajat oficiali americani sa scape de rechemari

Toyota e suspectata ca a angajat oficiali americani sa scape de rechemari

de Adrian Mitrea

Toyota a recrutat angajati din randul unor inalti oficiali americani responsabili de securitatea masinilor din SUA pentru a preveni campaniile de rechemare in service si pentru a musamaliza incidente care ar fi condus la recall-uri, scrie presa americana.

Informatii despre eventuale legaturi dintre Toyota si agenti ai Autoritatii Nationale pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi (NHTSA) din SUA au aparut in presa dupa ce Toyota a decis sa aiba o abordare mai transparenta cu autoritatile si clientii.

Presa americana spune ca doi fosti directori NHTSA, Christopher Tinto si Christopher Santucci, au fost angajati de Toyota dupa ce au parasit Autoritatea, iar ei ar fi influentat deciziile de a se renunta la investigarea sigurantei modelelor Camry si Solara.

Campaniile de rechemare in service derulate in prezent de Toyota vizeaza circa 8,5 milioane de masini la nivel mondial, unele fiind susceptibile de probleme la acceleratie, iar altele avand defectiuni la frane. O alta parte importanta din numarul de masini rechemate prezinta riscul ca presul de cauciuc sa blocheze pedala de acceleratie la podea.

Rechemarea din Romania a inceput, fiind vizate 11.835 masini banuite de probleme la pedala de acceleratie si cele sapte masini Prius vandute in tara, care vor fi verificate pentru a vedea daca franele functioneaza corespunzator.

Lasa un comentariu