Acasa Tehnologie VIDEO: Cum functioneaza un automobil hibrid de tip Plug-In?

VIDEO: Cum functioneaza un automobil hibrid de tip Plug-In?

de Adrian Mitrea

Alegerea unei masini in urmatorii va necesita noi cunostinte si noi informatii despre cum functioneaza fiecare. Masinile hibride nu sunt hibride si atat, ci au moduri diferite de functionare. In clipul de mai jos poti vedea cum functioneaza Chevrolet Volt. Pe acelasi principiu mizeaza si alte masini hibride.

Simplu spus, masinile hibride de tip Plug-In vor putea fi reincarcate la priza si vor putea parcurge un numar de kilometri relativ limitat doar cu propulsie electrica. Cand energia din baterii va fi aproape de epuizare, va intra in functiune un motor pe benzina sau diesel, pe post de generator. Rotile vor fi actionate tot timpul de motoarele electrice.

Un automobil hibrid conventional (Toyota Prius, Honda Insight) are rotile actionate de motorul diesel sau pe benzina, dar acesta este ajutat de un mic propulsor electric, in momente cheie (plecatul de pe loc, depasirile), atunci cand consumul de carburant este mai mare. Acest tip de masini hibride nu pot fi reincarcate la o priza. Bateriile se incarca atunci cand masina franeaza. Tocmai de aceea hibridele nu consuma mai putin decat o masina conventionala pe distante lungi (pe autostrada), ele fiind dedicate traficului urban.

La fel ca Chevrolet Volt va functiona si versiunea europeana a acestuia, Opel Ampera. Conceptele BMW Vision EfficientDynamics si Mercedes-Benz BlueZero E-Cell Plus merg pe acelasi principiu.

Lasa un comentariu