Acasa Honda UPDATE – Honda recheama in service 646.000 de masini Jazz si City pentru posibile defectiuni la geamurile electrice

UPDATE – Honda recheama in service 646.000 de masini Jazz si City pentru posibile defectiuni la geamurile electrice

de Adrian Mitrea

Honda recheama in service 646.000 de masini Jazz (denumite Fit in unele tari – n.r.) si City (nu se vinde in Romania – n.r.) pentru posibile defectiuni la geamurile electrice, care pot cauza incendii.

Masura de rechemare a acestor masini a fost luata dupa ce un copil a murit anul trecut intr-un incendiu izbucnit in masina.

Rechemarea vizeaza masinile vandute in Europa, America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Asia, dar nu si Japonia – tara de casa a Honda, a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de Automotive News Europe (ANE).

Update: Masinile Jazz vandute in Romania nu vor fi rechemate deoarece nu exista masini comercializate oficial in Romania care sa intre sub incidenta acestei rechemari.

„Desi a existat un incident in Africa de Sud intr-o Honda Jazz, cauza nu a putut fi determinata. Cu toate acestea, Honda s-a autosesizat si a decis sa faca aceasta rechemare, pentru o verificare foarte amanuntita. Modelul vizat pentru rechemare a fost produs intre 2002-2008”, se arata intr-un comunicat al Honda Trading Romania, importatorul Honda pe plan local.

Si rivalul Honda, Toyota, trece in aceasta perioada printr-o campanie de rechemare, numai ca posibilele defectiuni provin de la pedala de acceleratie. Pe larg despre Toyota poti citi aici.

Lasa un comentariu