Acasa Toyota Toyota va rechema si masini din Europa pentru probleme la acceleratie

Toyota va rechema si masini din Europa pentru probleme la acceleratie

de Adrian Mitrea

Toyota investigheaza ce modele si cate masini din Europa vor trebui rechemate in service pentru defectiuni la pedala de acceleratie.

Potrivit presei internationale, vor fi rechemate si masini vandute in China, iar in Europa ar fi vorba de doua milioane de masini afectate, insa cifra nu este confirmata oficial si nu se stie exact ce modele au probleme.

In urma cu o saptamana, Toyota a rechemat in service 2,3 milioane de masini din Statele Unite ale Americii (SUA) pentru probleme la acceleratie. Dintr-o eroare de proiectare, pedalele de acceleratie risca sa ramana apasate la maximum in timpul mersului.

Din aceasta cauza, Toyota a suspendat vanzarea a opt modele pe piata americana si va opri productia in intervalul 1-5 februarie.

Pedalele buclucase sunt dezvoltate de Toyota si CTS.

Anul trecut, in septembrie, Toyota a mai rechemat 3,8 milioane de masini, din cauza faptului ca pedala de acceleratie ramanea blocata in covorasele de cauciuc din masina. Din acest motiv, cativa oameni au decedat.

Problemele legate de covorase au revenit, asa ca pe langa rechemarea celor 2,3 milioane de masini cu acceleratii defecte, Toyota va retrage de pe piata alte 1,1 milioane de masini pentru a rezolva mai vechea problema cu presurile de cauciuc.

Pe larg despre saga problemelor Toyota poti citi aici.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre