Acasa Dacia Dacia ar putea lansa un automobil mai mic decat Sandero

Dacia ar putea lansa un automobil mai mic decat Sandero

de Adrian Mitrea

Presedintele ACAROM, Constantin Stroe (sursa - 0-100.ro)

Dacia ar putea lansa un automobil mai mic decat Sandero, in contextul in care tot mai multi clienti se orienteaza spre segmentul masinilor mici, de oras, reiese dintr-o declaratie a vicepresedintelui Dacia Constantin Stroe.

„Vanzarile de masini mici au crescut. Asta da elemente de strategie pentru producatorii auto”, a declarat Stroe, fiind prezent, joi (28 ianuarie), la o conferinta de presa organizata de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania pentru a anunta rezultatele pietei auto pe 2009.

Rugat sa detalieze, Stroe a explicat ca producatorii auto trebuie sa tina cont de tendinta clientilor de a da mai multa atentie masinilor de mici dimensiuni.

Cat despre marca locala, el a spus ca „Dacia este pregatita” pentru a veni in intampinarea acestor asteptari, insa nu a intrat in detalii.

Din aceste declaratii s-ar putea intelege ca producatorul auto de la Mioveni are in plan lansarea unui automobil mai mic decat Sandero.

Pe de alta parte, oficialii Dacia si Renault au infirmat, in repetate randuri, o asemenea ipoteza, spunand ca ar contraveni unui principiu de baza pentru Dacia – spatiul generos pentru pasageri.

Despre planurile viitoare ale Dacia exista insa cateva indicii mai clare. La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut Stroe spunea ca Dacia va lansa, in cativa ani, o noua gama de automobile menita sa inlocuiasca actuala familie Logan si care va reprezenta pentru Dacia trecerea la un nivel calitativ si de performanta.

Cu putin timp inainte de acest moment, directorul operational al Renault, Patrick Pelata, a spus ca in gama Dacia vor intra doua noi modele (in afara de Duster – n.r.), mai mari decat cele actuale.

Lasa un comentariu