Acasa Honda Honda a creat un brand low cost in China si va ridica o noua uzina in tara

Honda a creat un brand low cost in China si va ridica o noua uzina in tara

de Adrian Mitrea

Honda a creat brandul low cost Li Nian in China, care va eticheta masinile pozitionate ca pret sub modelul Jazz. In plus, Dongfeng Honda Automobile, o intreprindere mixta de productie si vanzare Honda in China, va construi o noua uzina auto in tara, cu un impact mai scazut asupra mediului.

Li Nian a luat nastere in urma colaborarii dintre Honda si Guanghzou Auto. Cele doua companii detin o societate mixta care fabrica masini ieftine, pentru locuitorii zonelor mai sarace din China, scrie zercustoms.com.

Honda a luat decizia de a construi noua fabrica pentru a raspunde cresterii din ce in ce mai mari de pe piata din China, se arata un comunicat al Honda Trading Romania, importatorul Honda in tara noastra.

Pentru a construi a doua uzina, compania planuieste sa achizitioneze un teren in suprafata de un milion de metri patrati, la aproximativ patru kilometri de fabrica deja existenta, in Wuhan, Provincia Hubei.

Noua uzina va fi prima unitate de productie Honda care va genera o parte din energia utilizata pentru procesul de fabricatie cu ajutorul panourilor solare produse de Honda Soltec.

Se asteapta ca utilizarea energiei solare sa duca la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu cu aproximativ 500 tone pe an. Noua fabrica va incerca sa diminueze semnificativ emisiile de dioxid de carbon si prin alte mijloace, cum ar fi utilizarea luminii naturale si a caldurii reziduale.

A doua uzina Dongfeng Honda ar trebui sa devina operationala in a doua jumatate a anului 2012, urmand sa aiba o capacitate anuala de productie de 60.000 unitati.

Compania preconizeaza o expansiune viitoare a capacitatii de productie la 240.000 unitati.

Investitia initiala va fi de aproximativ 120 milioane de euro.

Uzina va gazdui procesele de productie, inclusiv operatiunile de sudura, vopsire si asamblare si se asteapta sa fie o unitate moderna prin utilizarea unor tehnologii de productie perfectionate, deja folosite la fabrica existenta, precum si prin adoptarea unor noi tehnologii ecologice.

Inainte de constructia celei de-a doua uzine, Dongfeng Honda planuieste sa extinda capacitatea anuala de productie a fabricii existente de la 200.000 unitati la 240.000 unitati.

In momentul in care a doua uzina va incepe productia de autovehicule, Dongfeng Honda va avea o capacitate anuala de productie cumulata de 300.000 unitati. Ulterior, capacitatea anuala totala de fabricatie de autovehicule Honda in China va ajunge la 710.000 unitati (300.000 unitati la Dongfeng Honda, 360.000 unitati la Guangzhou Honda si 50.000 unitati la Honda Automobile China – o intreprindere care produce automobile pentru export).

Dongfeng Honda a inceput productia modelului CR-V inca din aprilie 2004, a modelului Civic in 2006 si a modelului Spirior din august 2009.

Rezultatele privind vanzarile companiei au crescut in permanenta, cu 211.000 de masini vandute in anul 2009, ceea ce reprezinta o crestere cu 28,2% fata de 2008, atingand un record pentru al cincilea an consecutiv.

In momentul in care a doua uzina Dongfeng Honda va incepe producta de automobile, capacitatea anuala totala de fabricatie de autovehicule Honda in China va ajunge la 710.000 unitati – 300.000 unitati la Dongfeng Honda; 360.000 unitati la Guangzhou Honda; si 50,000 unitati la Honda Automobile (China), o intreprindere de productie automobile pentru export.

Lasa un comentariu