Acasa Industrie Prima masina electrica ruseasca – visul unui magnat rus, sustinut de Putin

Prima masina electrica ruseasca – visul unui magnat rus, sustinut de Putin

de Adrian Mitrea

Cel mai bogat om din rusia, Mikhail Prokhorov, vrea sa construiasca prima masina 100% electrica ruseasca, care ar trebui sa coste cica 8.800 euro. Proiectul are sustinerea influentului premier rus, Vladimir Putin.

Oameni din industria auto din Rusia care au vazut proiectele lui Prokhorov spun ca automobilul va avea caroseria din plastic, iar dimensiunile vor fi cele ale unei Skoda Octavia, potrivit Automotive News Europe (ANE).

Magnatul rus este dispus sa finanteze proiectul timp de doi ani. El are resursele financiare necesare deoarece are afaceri in mai multe sectoare, de la baschet la aur, si si-a vandut o buna parte din active chiar inainte de criza.

Grupul Onexim detinut de Prokhorov nu are facilitati de productie auto, iar in acest moment nu este prea limpede daca magnatul va construi propria uzina auto sau daca va alege un partener specializat in aceasta ramura.

Un element cheie este prezenta Renault in Rusia. Renault detine 25% dintre actiunile celui mai mare producator auto din Rusia, AvtoVAZ (compania care fabrica masinile Lada), si este unul dintre cei mai agresivi constructori auto in ceea ce priveste dezvoltarea de masini electrice.

O colaborare dintre Prokhorov si Renault intra in categoria speculatiilor deocamdata, dar este plauzibila avand in vedere premisele de mai sus.

De dimensiunile unei Skoda Octavia va fi primul automobil electric produs de Renault, Fluence Z.E.

Lasa un comentariu