Acasa Honda Honda vrea sa lanseze o masina hibrida mai economica decat Toyota Prius

Honda vrea sa lanseze o masina hibrida mai economica decat Toyota Prius

de Adrian Mitrea

Honda vrea sa introduca pe piata un automobil mai economic decat rivalul Toyota Prius, in contextul in care modelul Honda Insight nu a reusit sa se impuna, in pofida unui avantaj de pret de cateva mii de euro sau dolari fata de concurentul direct.

Altfel spus, Honda Insight a avut succes doar in anumite piete, cum este cea japoneza, dar peste tot in lume vanzarile au fost sub asteptari.

Honda a mers pe ideea ca Insight va reusi sa invinga Prius la vanzari printr-un pret mai bun cu cateva mii de euro sau dolari, insa strategia aceasta nu s-a dovedit castigatoare.

Prius a fost in continuare preferat, cel mai probabil datorita faptului ca este mai economic decat Insight, desi este si mai scump.

In acest context, directorul de cercetare si dezvoltare al Honda, Takanobu Ito, a mobilizat personalul pentru a scoate o masina mai economica decat Prius, scrie Automotive News Europe (ANE).

Ito a declarat ca masina mai economica decat rivalul Prius nu trebuie sa fie neaparat un inlocuitor al Insight si a explicat ca Honda este gata sa puna sisteme de propulsie hibride pe masinile de mici dimensiuni (cum ar fi Jazz de exemplu – n.r.).

Cu toate acestea, nu sunt finalizate solutiile de propulsie hibrida pentru masinile mai mari ale Honda.

Lasa un comentariu