Acasa Alfa Romeo Trei concepte Alfa Romeo cu un singur scop: Un urmas de succes pentru 159

Trei concepte Alfa Romeo cu un singur scop: Un urmas de succes pentru 159

de Adrian Mitrea

Alfa Romeo ar putea avea, la standul sau din cadrul Salonului Auto de la Geneva, in martie, trei concepte diferite menite sa anunte inlocuitorul modelului 159. In plus, toate trei conceptele vor fi semnate de cele mai cunoscute case de design auto din Italia si din lume.

Vedeta standului Alfa Romeo de la Salon va fi cu siguranta Giulietta, masina care inlocuieste longevivul 147, dar Pininfarina, Stile Bertone si Italdesign Giugiaro vor prezenta fiecare cate un concept pentru a prefigura inlocuitorul automobilului de clasa medie Alfa Romeo 159, scrie insideline.com, citand surse din cadrul companiei.

Click aici pentru galeria foto

Din modelul 159 deriva alte doua masini: decapotabila Spider si coupe-ul Brera.

Astfel, Bertone va crea un concept coupe, Pininfarina va veni cu un prototip decapotabil, iar Italdesign Giugiaro cu versiunea sedan, daca sursele citate de insideline.com spun adevarul.

Momentul ar fi unul prielnic, pentru ca 2010 este unul aniversar pentru Alfa Romeo. In 1910 a fost produs primul automobil la A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Avea 24 de Cai Putere si a fost fabricat in 300 de exemplare.

Inlocuitorul lui 159 ar putea avea un nume format din litere, la fel cum 147 este inlocuit de Giulietta.

Lasa un comentariu