Acasa Revista Presei Revista presei, 12 ianuarie.: China e pe primul loc. GM crede ca va avea profit in 2010

Revista presei, 12 ianuarie.: China e pe primul loc. GM crede ca va avea profit in 2010

de Adrian Mitrea

Intrarea pe piata romaneasca a marcii chineze de masini chinezesti Chery a fost amanata pentru luna septembrie, in asteptarea modelelor Euro 5 si a certificatului de omologare care atesta compatibilitatea masinii la rigorile europene, informeaza MEDIAFAX.

In cazul in care piata auto din SUA ar cumpara intre 11 si 12 milioane de unitati in 2010, cei de la GM ar putea inregistra un profit in acest an, relateaza automarket.ro.

Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect au obtinut titlurile de masina, respectiv utilitara anului, la salonul auto de la Detroit, fiind pentru a treia oara, in istoria de 17 ani a premiului, cand acelasi producator obtine ambele recunoasteri. Titlurile au fost acordate de o comisie formata din aproximativ 50 de jurnalisti americani si canadieni specializati in domeniul auto, arata stiriauto.ro.

Vanzarile de autovehicule au atins 13,6 milioane de unitati in 2009 in China , potrivit datelor anuntate luni de Asociatia Chineza a Producatorilor de Automobile, cu mult peste nivelul de 10,4 milioane de masini vandute in Statele Unite, unde piata auto a atins minimul ultimilor 27 de ani, informeaza MEDIAFAX.

Producatorul german de piese auto Continental si principalul actionar al acestuia, Schaeffler, ambii prezenti si in Romania, au renuntat la ideea fuziunii in viitorul apropiat, potrivit publicatiei Handelsblatt. Aceasta informatie reiese dintr-un document destinat investitorilor si care obliga din punct de vedere juridic, scrie stiriauto.ro.

Lasa un comentariu