Acasa Ford VIDEO, FOTO: Noul Ford Focus, dezvaluit la Salonul Auto de la Detroit

VIDEO, FOTO: Noul Ford Focus, dezvaluit la Salonul Auto de la Detroit

de Adrian Mitrea

Ford a publicat primele imagini oficiale cu noua generatie a modelului compact Ford Focus, automobil care va fi prezentat fizic la Salonul Auto de la Detroit si care va fi lansat in Europa la inceputul anului viitor.

Noul Ford Focus va fi un model global al Ford, comercializat sub aceeasi forma pe toate pietele lumii.

click aici pentru galeria foto

In general, constructorii auto dezvolta versiuni diferite ale aceluiasi model, pentru Europa si America. Noul Ford Focus va fi aproape identic pe toate pietele, avand 80% dintre piese si repere comune.

Productia noii generatii a Ford Focus va incepe la sfarsitul acestui an si va fi comercializata incepand cu primele luni din 2011, a anuntat compania.

Ford nu da prea multe detalii despre mecanica si motorizari, dar precizeaza ca noul Ford Focus va avea o caroserie mai rigida si ca va fi disponibil, printre altele, si cu un motor turbo pe benzina de 1,6 litri EcoBoost, a carui putere nu a fost comunicata.

Din platforma tehnica a noului Ford Focus vor fi dezvoltate pana la zece modele la nivel mondial, a caror productie va insuma circa doua milioane de unitati anual, pana in 2012. Printre cele zece modele se numara noile C-Max si Grand C-max, prezentate in septembrie 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Aceste doua masini vor fi disponibile in Europa incepand cu jumatatea acestui an, deci cu circa sase luni inainte de noul Ford Focus. Lansarea celor trei automobile in aceasta ordine este oarecum ciudata, dar cei interesati de marca vor putea sa-si faca o idee despre cum merge noul Focus conducand versiunile care vor fi lansate mai devreme.

1 comentariu

edward 12 ianuarie 2010 - 04:19

arata bine noua linie ford.. imi place mult

Reply

Lasa un comentariu