Acasa Audi Audi Q5 hibrid va fi lansat in 2011

Audi Q5 hibrid va fi lansat in 2011

de Adrian Mitrea
Audi Q5 (sursa - Audi)
Audi Q5 (sursa - Audi)

O varianta hibrida a SUV-ului Q5 va fi prezentata la sfarsitul anului viitor si va fi disponibila la vanzare din 2011, a anuntat filiala americana a constructorului auto german Audi.

Desi Audi nu da detalii despre tipul motorizarea hibrida care va fi disponibila pe Q5 din 2011, este de asteptat ca masina sa fie echipata cu un motor electric amplasat intre motor si cutia de viteze.

Acest propulsor electric va avea mai multe roluri, printre care pornirea celui pe benzina sau motorina (deci elimina electromotorul) si ajutarea acestuia la depasiri. De asemenea, propulsorul electric va recupera energie la franare, pentru a o folosi cand este cazul.

Nu este exlusa nici varianta ca motorul electric sa poata propulsa doar el masina, pana la o viteza si distanta (de regula pana la 50-60 km/h si pe o distanta de 1-2 kilometri).

Desi Audi si constructorii auto germani nu s-au aratat initial interesati de tehnologia masinilor hibride, in principal din ratiuni economice, au imbratisat pana la urma ideea.

Fiecare dintre cei trei mari rivali germani au viziunea proprie a automobilului viitorului: Audi e-Tron, BMW Vision EfficientDynamics si Mercedes-Benz BlueZero E-Cell Plus.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre