Acasa Citroen Peugeot si Citroen vor avea din ianuarie 2010 noi sefi de design

Peugeot si Citroen vor avea din ianuarie 2010 noi sefi de design

de Adrian Mitrea

Peugeot BB1 (sursa - 0-100.ro)

Constructorii auto francezi Peugeot si Citroen, care formeaza grupul PSA Peugeot Citroen, vor avea din 4 ianuarie 2010 noi sefi de design. Tot in ianuarie, Peugeot va dezvalui noua filosofie de design a marcii. Noul sef de design al Citroen vine de la Renault.

De Peugeot se va ocupa Gilles Vidal, iar pentru Citroen va raspunde Thierry Metroz. Ambii vor fi in subordinea sefului de design al grupului, Jean-Pierre Ploue.

Vidal are 37 de ani si este absolvent al Colegiului de Arta in Design (Art Center College of Design) de la Vevery, Elvetia si lucreaza pentru PSA Peugeot Citroen din 1996. A stat pe langa Ploue timp de noua ani si l-a ajutat sa improspateze automobilele produse de grup.

Vidal este creatorul conceptului BB1, o masina-motocicleta, prezentata in premiera in septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Conceptul a fost bine primit de public, iar Peugeot a inceput sesiunea de teste pentru grupuri restranse, cu acest prototip.

Metroz, 46 de ani, este absolvent al Scolii Nationale Superioare de Arte Aplicate (ENSAAMA) si si-a dedicat viata profesionala design-ului auto.

El a lucrat pana in iulie 2009 pentru Renault, ca designer exterior.

Lasa un comentariu