Acasa Ford Geely vrea un plus de imagine printr-un contract cu Johnson Controls si spera sa cumpere Volvo la inceputul lui 2010

Geely vrea un plus de imagine printr-un contract cu Johnson Controls si spera sa cumpere Volvo la inceputul lui 2010

de Adrian Mitrea

Geely CK (sursa - youngragingbull)

Producatorul chinez de automobile Geely vrea sa-si imbunatateasca imaginea printr-un contract cu un furnizor de top din industria auto, Johnson Controls, si spera sa cumpere marca suedeza Volvo de la Ford la inceputul anului viitor.

Johnson Controls este unul dintre cele mai mari companii furnizoare de componente pentru industria auto (scaune si tapiterii – n.r.), avand fabrici inclusiv in Romania (la Pitesti, Mioveni si Ploiesti). Compania are vanzari anuale de aproape 20 de miliarde de dolari (la nivelul anului 2008).

In ultimii trei ani, Geely a renuntat la 385 de companii din reteaua de furnizori, cu scopul de a-si imbunatati imaginea.

Geely vrea sa-si consolideze reteaua de furnizori cu 40 de companii de baza, in urmatorii trei ani, a anuntat compania, fara sa dea prea multe detalii, scrie Automotive News Europe (ANE).

Pentru a finaliza cat mai repede tranzactia cu Ford pentru preluarea Volvo, compania chineza a angajat firme de consultanta de top, cum ar fi Roland Berger, au declarat pentru agentia de presa Reuters surse apropiate intelegerii.

Autoritatile din Beijing sprijina demersul Geely de a cumpara Volvo, parte a unei strategii pe care China o are pentru ca firmele chineze sa creasca, in pofida crizei.

„Strategia noastra este sa sprijinim firmele chineze in achizitiile si fuziunile de peste hotare”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului economiei din China, Yao Jian.

Lasa un comentariu