Acasa Ford Primele Ford-uri asamblate la Craiova au ajuns la dealerii locali, dar si in Marea Britanie si Bulgaria

Primele Ford-uri asamblate la Craiova au ajuns la dealerii locali, dar si in Marea Britanie si Bulgaria

de Adrian Mitrea

Primul Ford Transit Connect asamblat in Romania (sursa - 0-100.ro)

Primele autoutilitare Ford Transit Connect asamblate la Craiova, cu piese din Turcia, au fost livrate dealerilor Ford din tara, insa au fost si exportate in state precum Italia, Marea Britanie si Bulgaria, a declarat pentru 0-100.ro Nadia Crisan, reprezentant al Ford Romania.

Ea nu a precizat care este numarul total de masini fabricate, insa potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Ford ar putea fi vorba de circa 1.000 de unitati.

„In prezent, activitatea Ford in Romania se concentreaza, in principal, pe indeplinirea criteriilor de calitate si respectarea standardelor, si nu neaparat pe volumul productiei. Odata ajunsa la capacitate de operare maxima, fabrica Ford de la Craiova va produce pana la 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pe an”, a spus Crisan.

Primul autovehicul Ford Transit Connect asamblat in Romania a iesit de pe linia de asamblare pe 8 septembrie, in acest an, in prezenta unor persoane importante din industria auto si din politica, printre care presedintele Ford Europa, John Fleming, si presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Autovehiculele care ies de pe linia de fabricatie de la Craiova sunt sunt aduse de la o fabrica Ford din Turcia, Kocaeli, sub forma de colectii CKD (Complete Knock Down) si sunt asamblate in uzina de la Craiova.

Primele masini produse integral in uzina romaneasca vor iesi de pe linia de fabricatie anul viitor, dupa ce sectiile de caroserii si vopsitorie vor fi finalizate si date in folosinta. Prima sectie va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, iar cea de-a doua pana la sfarsitul primului trimestru din 2010.

La anul incepe productia autoturismului

Potrivit declaratiilor din luna septembrie ale presedintelui Ford Europa, John Fleming, in 2010 vor fi produse intre 20.000-30.000 de unitati. Spre comparatie, productia anuala a Dacia este de zece ori mai mare.

Incepand de anul viitor, la Craiova va fi produs si un autoturism care va acoperi „un segment alb” al pietei, potrivit lui Fleming.

In 2011-2012 la Craiova va fi produs si un vehicul comercial de capacitate medie, cel mai probabil Ford Transit.

Motoare turbo pe benzina la Craiova

De asemenea, uzina Ford din Romania va produce si un motor turbo pe benzina cu emisii reduse de dioxid de carbon (Ecoboost).

Ford a preluat Automobile Craiova in 2007, cand a achizitionat 72,4% din societate, platind statului roman 57 de milioane de euro. Ulterior, participatia Ford la Automobile Craiova a crescut la peste 90%.

Ford a programat pentru activitatile din Romania investitii de 1,2 miliarde de euro (realizate direct si indirect), finantate in cote egale de cate 600 de milioane de euro, bani proveniti de la BEI si direct de la Ford Europa.

Lasa un comentariu