Acasa Anvelope VIDEO: Yokohama face anvelope din coji de portocale

VIDEO: Yokohama face anvelope din coji de portocale

de Adrian Mitrea

Yokohama db super E-spec (sursa - autonews.com)

Producatorul japonez de anvelope Yokohama utilizeaza un extract din coji de portocala in fabricatia anvelopelor „db super E-spec”, reducand astfel cu pana la 80% cantitatea de petrol necesara pentru realizarea unei anvelope.

„Lucram la aceasta tehnologie de 20 de ani’, a declarat directorul de marketing strategic al Yokohama, Mark Chung, scrie Automotive News Europe (ANE).

Aceste anvelope au fost testate pe circuit, inclusiv in campionatul mondial de turisme, pe masinile Porsche GT3.

„Majoritatea anvelopelor eco au doar o compozitie mai dura, ceea ce inseamna ca au o aderenta mai scazauta pana se incalzesc. Aceeasi temperatura a unei anvelope cu extract de portocala este mai buna si mai aderenta in conditii de caldura, datorita intercatiunii dintre cauciucul naturale si uleiul de portocala”, a explicat Chung.

Niste teste efectuate cu noile anvelope Yokohama, montate pe un Mini Cooper S, au demonstrat ca acestea scartaie mai tare decat altele, in conditii de suprasolicitare.

Oricum, un sofer obisnuit nu ar putea sa faca diferenta intre anvelopele care contin ulei de portocala si restul, spune Yokohama. In plus, scartaitul mai puternic chiar le-ar putea placea multora.

Yokohama db super E-spec au o rezistenta la inaintare redusa cu 22% fata de niste anvelope conventionale si sunt putin mai usoare decat niste anvelope obisnuite, cu dimensiuni similare.

Preturile noilor anvelope Yokohama sunt cu 20-30% mai ridicate in comparatie cu alte anevlope cu aceleasi specificatii de pe piata si tocmai de aceea sunt montate pe masini care au un pret de achizitie mai ridicat, cum ar fi Mini Cooper, Toyota Prius, Honda Civic Hybrid, Honda Insight si Nissan Versa.

Lasa un comentariu