Acasa Media Volkswagen Polo a castigat trofeul „Masina anului 2010” in Europa

Volkswagen Polo a castigat trofeul „Masina anului 2010” in Europa

de Adrian Mitrea

Volkswagen Polo (sursa - Volkswagen)

Volkswagen Polo, ajuns la a cincea generatie, a castigat trofeul „Masina anului 2010” in Europa, cu un total de 347 puncte acordate de juriu, iar pe locurile doi si trei s-au clasat Toyota iQ si Opel Astra, informeaza carmagazine.co.uk.

iQ a strans in total 337 puncte, aflandu-se la doar 10 puncte distanta de castigator, iar noul Opel Astra a obtinut 221 de puncte, fiind la o distanta mai mare de primele doua locuri.

Top cinci este completat de Skoda Yeti, cu 158 de puncte, si de Mercedes-Benz Clasa E, cu 155 de puncte.

Ultimele doua clasate au fost Peugeot 3008 (144 puncte) si Citroen C3 Picasso (113 puncte).

Desi presa internationala a anuntat care este masina anului, pe site-ul oficial al competitiei nu au fost (inca) publicate rezultatele.

Pentru premiul „Masina anului 2010” in Europa au fost nominalizate 33 de automobile, iar in finala au ramas cele sapte mentionate mai sus.

Principalele reguli pentru ca o masina sa poata intra in concurs tin de disponibilitatea masinii pe piata si de numarul de unitati vandute.

Astfel, automobilele trebuie sa fie deja disponibile la vanzare sau sa poata fi cumparate in scurt timp, iar constructorul trebuie sa estimeze livrarea a cel putin 5.000 de exemplare ale modelului respectiv.

Lasa un comentariu