Acasa Ford Ford si Geely au mai facut un pas pentru vanzarea Volvo

Ford si Geely au mai facut un pas pentru vanzarea Volvo

de Adrian Mitrea

Noul Volvo S60 (sursa - Volvo)

Ford, proprietarul Volvo, si Geely, compania chineza care vrea sa cumpere aceasta marca, au mai facut un pas in procesul de vanzare prin lamurirea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuala pe care le presupune tranzactia.

Astfel, daca procesul de vanzare va fi incheiat, Geely va controla integral toate tehnologiile dezvoltate exclusiv de Volvo, a declarat un purtator de cuvand al Geely, citat de Automotive News Europe (ANE).

Potrivit intelegerii dintre Ford si Geely, Volvo va continua sa foloseasca si tehnologii dezvoltate de Ford, insa doar pe acelea „cruciale” pentru dezvoltarea marcii. Printre ele se numara elementele de siguranta si protectie a mediului, potrivit sursei citate.

Prin anuntul de vineri (27 noiembrie) legat de lamurirea divergentelor privind drepturile de proprietate intelectuala, Ford si Geely au depasit o bariera importanta care statea in calea tranzactiei.

Stirea vine sa linisteasca inclusiv furnizorii Volvo, care erau ingrijorati ca tehnologiile create de ei ar putea fi clonate in China de noul proprietar al Volvo sau de parteneri ai acestuia.

Ford a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca prefera oferta Geely pentru vanzarea Volvo.

Lasa un comentariu