Acasa Curiozitati Culmea sigurantei rutiere: Simulator pentru mersul pe bicicleta

Culmea sigurantei rutiere: Simulator pentru mersul pe bicicleta

de Adrian Mitrea

Simulator pentru mersul pe bicicleta Honda (sursa - Honda)

Honda va incepe sa livreze din luna februarie 2010 simulatoare pentru mersul pe bicicleta, avand ca scop final reducerea accidentelor in care sunt implicati biciclistii.

„Folosind simulatorul, utilizatorii isi vor imbunatati abilitatea de a prevedea anumite situatii de trafic. In plus, sesiunea de evaluare a biciclistilui, care urmeaza imdediat dupa faza de simulare, ii va ajuta pe utilizatori sa invete regulile si semnele de circulatie intr-un mod agreabil”, se arata intr-un comunicat al Honda.

Comenzile pentru simulator, disponibil deocamdata doar in Japonia, au inceput in aceasta luna, iar pretul este de circa 5.700 de euro (732.900 yeni).

Desi decesele cauzate de accidente au scazut in Japonia, ponderea accidentelor in care sunt implicati biciclistii este ridicata, iar cei mai expusi sunt tinerii cu varste intre 10 si 19 ani si adultii de peste 50 de ani. Circa 70% dintre accidentele cu biciclisti au loc din cauza nerespectarii regulilor de circulatie.

Honda este unul dintre pionierii sigurantei rutiere si activeaza in acest domeniu din 1964. Constructorul auto japonez a inceput sa vanda simulatoare moto din 1996, iar cele auto au fost disponibile din 2001.

Lasa un comentariu