Acasa Revista Presei Revista presei, 19 noi.: Soferii cuminti vor plati RCA mai ieftin la anul. Cum a depasit piata auto romaneasca pe cea ungara

Revista presei, 19 noi.: Soferii cuminti vor plati RCA mai ieftin la anul. Cum a depasit piata auto romaneasca pe cea ungara

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Politele auto obligatorii de raspundere civila auto (RCA) vor fi emise, incepand cu 1 ianuarie 2010, numai in sistem electronic, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Tot de la 1 ianuarie, societatile de asigurari vor aplica sistemul bonus-malus in tarifarea asigurarilor, astfel incat soferii care nu sunt implicati in accidente vor plati mai putin cu 10% in 2010, informeaza hotnews.ro.

Hyundai a prezentat primul sau motor cu injectie directa, dezvoltat in patru ani, si investitii de 147 milioane $. Noul motor Theta II GDI de 2.4 litri ofera 198 CP si va introdus in gama noului Hyundai Sonata, recent lansat pe piata, scrie informatiiauto.ro.

Vanzarile de masini din Romania sunt cu 50% mai mari fata de cele din Ungaria, dupa ce in urma cu zece ani raportul de forte era complet diferit – doua masini vandute in Ungaria pentru fiecare automobil romanesc cumparat, potrivit Asociatiilor Importatorilor de Automobile din cele doua tari, scrie Ziarul Financiar.

General Motors a anuntat ca intentioneaza sa reduca productia cu 20-25% si personalul cu 9.000-10.000 de angajati in cadrul subsidiarelor europene Opel si Vauxhall, relateaza Financial Times, informatie preluata de Business Standard. Astfel, planul GM este similar cu cel al Magna-Sberbank, care ar fi taiat tot atatea posturi.

Lasa un comentariu